На 1 април ГЕРБ се похвалиха с реализирани реформи, стабилна България със светло бъдеще

в България

Парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ избра 1 април , за да се похвали с реализирани реформи, предаде репортер на БГНЕС.

„От началото на управленския мандат на ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов до днес вече са реализирани голяма част от реформите, които обещахме на гражданите. Правителството постигна забележителен ръст на икономиката, признат от редица анализатори”, заяви депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова от парламентарната трибуна в декларация от името на ПГ.

Министерство на финансите повиши събираемостта на приходи от данъци, мита, акцизи и осигуровки. За последните 2 години безработицата е намаляла с 2% – от 12,2 при кабинета „Орешарски” до 10,2 при кабинета „Борисов 2”. Политическата воля и лично на премиера Борисов за борбата с корупцията, целият финансов ресурс от сивата икономика беше пренасочен към общините, инфраструктурата и икономиката. Да, чака ни още много работа, но гражданите трябва да знаят, че социалните мерки в техен интерес са основен ангажимент на правителството на Бойко Борисов и на парламентарното мнозинство, продължи Соколова.

Според ГЕРБ без излишен шум и фанфари те са стабилизирали сектор енергетика. Дефицитът на НЕК беше изчистен, реализирахме Национална програма за енергийна ефективност. КЕВР съобщи, че цената на газа поевтинява с 23%, което ще се отрази на домакинствата, цените и икономиката. Държавата отпусна помощ през зимата за отопление на над 237 000 души, бе изброено в декларацията.

Тя не пропусна да отчете и добавките към пенсиите. „Само за Великден 60% от пенсионерите ще получават добавки от 40 лв. към пенсиите си след като правителството отпусна 50,5 млн. лв. допълнително. По Коледа пък добавка от 40 лв. към пенсиите си получиха около 1 275 000 души”, заяви Ирена Соколова и допълни, че правителството прие и Национален план за действие по заетостта през 2016 г, като над 21 000 души ще започнат работа. Преди дни правителството отпусна 12 млн. лв. за онкоболните.

„Това са само част от конкретните видими резултати в полза на хората, постигнати само за година и половина. а, чуваме и много критики по наш адрес, но се вслушваме само в разумните. Политическата коректност изисква, когато нещо добро е направено и постигнато да не се отрича с лъжи”, каза Ирена Соколова.

Тя коментира, че ГЕРБ винаги са готови да отговарят на лъжите, затова са направили кратка справка относно изявления в национален ефир на „един виден видински социалист”. „Той твърдеше, че управляващите никога не сме направили нищо за състоянието на пътищата във Видинско. Оказа се, че лъже-ремонтирани са 57 км. пътища по време на първия мандат на кабинет, а до края на втория ще бъдат ремонтирани още 48 км. Пътища или общо 105 км и за двата мандата ще завършим два пъти повече във Видинско от вас. Така, че, уважаеми г-да социалисти, думата социалист и, това че някой е родом от Видинско не е гаранция за социална политика”, смятат от партията на Борисов.

„Но работата на правителството и депутатите във всички региони на страната, включително Видинско, са гаранция за видимите резултатите от социалната политика на ГЕРБ.! Въпреки всичко от ГЕРБ сме убедени, че единственият начин за постигането на голяма част от тези неща са политическата воля и диалог с всички отговори партии”, допълни Ирена Соколова. /БГНЕС

loading...
На 1 април ГЕРБ се похвалиха с реализирани реформи, стабилна България със светло бъдеще by

Последни от България

Отиди Горе