Мутризацията на енерГЕПИката кърти матрял

в България

В началото на изминалата седмица Министерство на енерГЕПИката удари барабана:
Жечо Станков: Либерализацията на пазара и енергийната ефективност са от ключово значение за намаляване на проблемните плащания

В съобщението се словоблудства за участие на зам-министър в седянка, за която се твърди, че:

Либерализацията на пазара на електроенергия и природен газ, както и прилагането на мерки за енергийна ефективност са от ключово значение за намаляване на сметките за енергия и оттам – за по-нисък дял на проблемните плащания. Това каза заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков при откриването на конференцията “Превенция на проблемните плащания в ютилити сектора”. Пред участниците във форума той очерта основните стъпки, предприети от екипа на Министерството на енергетиката за регулиране на този процес

По думите на заместник-министър Станков, пълната либерализация на пазара на електроенергия и природен газ е основен приоритет в управленската програма на правителството в сектор “Енергетика”. Важно място за успешното завършване на процеса има защитата на уязвимите потребители.

А докато марионетката и зам-министърка Жечка словоблудстваше ето как се развиваха нещата на черния пазар, още наречен “свободен” пазар, на който 100% държавната, т.е. наша, АЕЦ “Козлодуй” продаваше нашата стока в абсолютен мрак (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

В тази таблица съм събрал всички оферти “продава” на АЕЦ “Козлодуй”, от началото на настоящия месец до днес. Най-големият и 100% държавен производител на електроенергия НЕ публикува резултатите от тези търгове, което ги прави НЕ-ПРО-ЗРАЧ-НИ. В същото време на енергийната борса последните сделки от този клас (двустранни, дългосрочни договори) са на 26-ти май и преди тази дата, за много по-малки количества и на много по-ниски цени. Можете да се убедите в това от сайта на борсата (ТУК).

Така, докато политико-енерГЕПИйната мафия словоблудства за някаква си либерализация на практика кърти матряла с реална мутризация на пазара на основна стока. За кой матрял ли става въпрос? А? А, матрял? Ти как мислиш? Продължавай да си мълчиш и къртенето ще се усили!

Основен проводник и застъпник на тази грабителска схема е Р.Овч. Показателно е, че настоящата настъпателна инвазия съвпада с освобождаването на Р.Овч. от държавната ясла, което се случи на 6-ти юни. Какво съвпадение? Ти да видиш!

А бе “Къде е Р.Овч.?

От началото на настоящата 2017-та г. не е имало толкова обилно предлагане на продукция от АЕЦ-а за т.нар. “свободен” пазар. Ако някой се съмнява, че си снимам и пазя всички публикувани оферти, може да ми плати и ще му ги покажа?

Георги Котев

loading...
Мутризацията на енерГЕПИката кърти матрял by

Последни от България

Отиди Горе