Москва отговори: “САЩ не могат да повлияят на ситуацията в Алепо, и войната срещу тероризма продължава”

в Свят

Москва нарича действията и бездействията на САЩ в Сирия – подкрепа за терористи

“Ние не можем да, иначе опишем това, освен като де факто подкрепа на терористите от сегашната администрация на САЩ”, каза Рябков.

Той също нарече изявлението на Държавния департамент на САЩ, че терористите могат да използват оръжието срещу Русия, “политическа подлост” и подчерта, че Москва няма да говори на езика на ултиматуми.

“Ситуацията в Сирия остава критична, и Съединените щати не са в състояние да повлияят на нейното подобряване”,в интервю каза президентският говорител Дмитрий Песков.

“За съжаление, до този момент, нашите партньори в САЩ не са били в състояние по някакъв начин да повлияят на ситуацията. При тези обстоятелства, въоръжените сили на Сирия продължават да воюват с терористите”,каза Песков.

Той също така подчерта, че разделянето на терористите от опозицията все още не се случва. Президентският говорител каза, че седем контролно-пропускателни пунктове работят в западната част на Алепо, че цивилни могат да напуснат града, но обгрижваните от Вашингтон “бойци” пречат на цивилните да напускат града.

По-рано, държавният секретар на САЩ Джон Кери в разговор с руския външен министър Сергей Лавров каза, че САЩ може да спре сътрудничеството с Москва за Сирия, ако армията на Асад не спре офанзивата в Алепо. А говорителят на Държавния департамент Джон Кърби заяви, че Русия трябва да се внимава – терористите биха могли да свалят самолети и да атакуват руски градове.

Дори американските сенатори от Републиканската партия Джон Маккейн и Линдзи Греъм осмяха “истински мощния ход” на Джон Кери, който заплаши Русия да се спре процеса на преговори относно сирийския въпрос, ако Кремъл не даде заповед да се спре въздушните удари в Алепо.

“Путин се отказал от лова на мечки, за да “изпълни” заповедта на Държавния департамент”-се подиграха сенаторите със заплахата от САЩ.

Автор: Йордан Халачев

Източник: ПРЕГЛЕД

loading...
Москва отговори: "САЩ не могат да повлияят на ситуацията в Алепо, и войната срещу тероризма продължава" by

Последни от Свят

Отиди Горе