Москов с мярка за неотклонение „подписка“ с 3 обвинения. Ако бяхме ние, щяхме да сме в ареста

в България

Петър Москов е с наложена мярка за неотклонение „подписка“, на разговорен език казано –най-леката. Ако бяхме ние, нямаше да излезем от ареста, но така е по нашите ширини. Всичко, дето е „високопоставено“ се мандахерца по улиците с „подписка“, а ехалето – гние по арестите.

На Москов са повдигнати 3 обвинения, както единствена писа АФЕРА:

Първо обвинение: На 9 юли 2015 г. Петър Москов, в съучастие със своя заместник, с цел да набавят облага за министерството на здравеопазването, е нарушил закона. От това деяние са настъпили вредни последици от имуществен и неимуществен характер. Министър Москов е приел дарение 100 хил. ампули пентаксин и 100 хил. дози ваксина, а Министерството е заплатило ДДС в размер на 1 мил 320 хил ле. Неимушествените последици са създаване на недоверие в министерството, не упражняване на здравната политика и недоверие в гражданите. В закона е оповестено как може да има внос в страната.Такова разрешение агенцията по лекарствата не е издала и затова има неизпълнение и нарушение от Москов и своя заместник Адам Персенски.

Второто обвинение: Свързано с износа на ваксини. България е направила дарение 5 млн. дози ваксина срещу туберколоза на Турция. Дарението е трябвало да бъде направено така, че да отговаря на българските разпоредби. На 14 май Москов е отправил писмо, с което е възложил на държавното дружество тези ампули. Москов е целял да не изплаща производствените разходи по изработката на тези ампули.

Третото обвинение: е за безстопанственост.Д-р Петър Москов е действал в съучастие със заместник-министъра Адам Персенски, като с цел облага за Република Турция, двамата са ощетили българската държава, като няма съмнения дали ваксините са опасни, а че процедурата не е спазена. Afera.bg

loading...
Москов с мярка за неотклонение „подписка“ с 3 обвинения. Ако бяхме ние, щяхме да сме в ареста by

Последни от България

Отиди Горе