Митрополията в Черна Гора настоява за референдум за НАТО

в Свят

Черногорската- приморска митрополия на Сръбската православна църква настоява за провеждане на референдум относно встъпването на Черна Гора в Нато, съобщи прес-службата на Митрополията.

« Наш дълг е, както граждански, така и пастирски, имайки  предвид, че официалната власт на Черна Гора настоява за влизане на страната в Нато, да съобщим в името на църквата, без която не би имало Черна Гора: необходимо е, такова съдбоносно решение, както беше в случая  при вземане на решението за независимост, гражданите да могат да приемат такова важно решение на свободен референдум, а не просто да бъде прието от структурите на властта.»- се казва в официалното заявление на Митрополията.

Припомняме, че на 2 декември 2015 Черна Гора получи покана за встъпване в агресивния блок на Нато.

Въпреки последвалите масови протести в столицата Подгорица както и  в други градове на страната, опасността Черна Гора да стане 29 член, е напълно реална до година и половина две, именно поради тази причина и  рязкото разминаване на мнението на народа с официалната власт, Митрополията застава на страната на миряните за да ги защити и подкрепи в борбата за свобода.

Темата за  провеждане на референдум в Черна Гора се повдига все по-често, и това за сега остава единствения приемлив вариант за разглеждане и решаване  на въпроса касаещ бъдещето на цялата страна. /  News Front

loading...
Митрополията в Черна Гора настоява за референдум за НАТО by

Последни от Свят

Отиди Горе