Митов: „Русия да говори за агресия? Няма право!“… А САЩ, които са нападали в пъти повече суверенни държави имат, а?!

в България

Кремъл и руският президент отдавна нямат право да говорят за агресия срещу суверенни държави“, заяви бившият външен министър и политолог Даниел Митов пред bTV по повод американската атака срещу военна база в Сирия.

„През 2008 г. Русия окупира части от територията на Грузия, преди две години анексира Крим – територия на суверенна съседна държава и дестабилизира Източна Украйна. Агресия след агресия срещу суверенни държави, а в същия момент помага и прикрива един сатрап, който обяви война на собственото си население, която продължава вече 6 години и уби стотици хиляди души“, допълни още Митов.

Бившият външен министър отхвърли сценария, че атаката на САЩ в Сирия прилича на тази в Ирак. „Тук химическо оръжие има“, категоричен е Митов.

По думите му разследването ще покаже със сигурност дали става въпрос за отровния газ зарин, но „по-голямата част от данните сочат, че режимът на Башар Асад за пореден път използва химически оръжия на територии, които не владее срещу мирно население“.

„Червената линия е използването на оръжия за масово поразяване. Ако няма последствия, това означава, че се дава зелена светлина.

Червените линии бяха превърнати в зелени светлини“, допълни Митов.

„Русия не е в добра в ситуация – или не е успяла да гарантира елиминирането на химически оръжия от страна на режима, или съучаства във всичко“, смята Митов.

„Липсва ми позицията на българския президент“, каза Митов по повод българската реакция на бомбардировките на САЩ срещу Сирия. „Тук президентът носи пълна отговорност“, категоричен е Митов.

По повод скандала с условието за уседналост за гласуване на парламентарни и президентски избори, Митов каза, че не одобрява намесата на президента Румен Радев в казуса. „Да изчака 2 седмици, да дойде редовно правителство, с което да говорят какви промени да се правят. Това е ОК. Но в рамките на служебен кабинет да упражняваш подобен натиск…“, коментира бившият министър.

ОТ ФОРУМА:
Митов да говори изобщо? Няма право!
„Kремъл и руският президент отдавна нямат право да говорят за агресия срещу суверенни държави“,
Ама САЩ, които са нападали в пъти повече суверенни държави имат право да говорят за агресия, нали така Митко с дупе плитко?“

Днес.бг 

loading...
Митов: „Русия да говори за агресия? Няма право!“… А САЩ, които са нападали в пъти повече суверенни държави имат, а?! by

Последни от България

Модерният геноцид

Вече се появи първата оферта ПРОДАВАМ електроенергия от АЕЦ “Козлодуй”, за цялата
Отиди Горе