Мистериозна руска радиостанция контактува с извънземни ? (ВИДЕО)

в Любопитно

Мистериозна руска радиостанция, наречена The Buzzer, в продължение на много години вълнува умовете на феновете на теориите на конспирацията, пише Bild.

Някои вярват, че станцията изпраща съобщения до „рускитe шпиони“ в чужбина, а други предполагат, че станцията е проектирана за ответен удар в случай на ядрена война. И накрая : феновете на паранормалното са убедени, че „The Buzzer“ установява контакт с „извънземни“, посочва изданието.

Според журналиста от Bild Ингрид Рагард, мистериозната руска радиостанция УВБ-76, известна още от 1980 г., ежедневно излъчва на честота от 4625 КHz повтарящ се жужащ звук, който рядко се прекъсва от четене на „загадъчни съобщения“. Поради особения си звук радиостанцията е получила неофициалното име „жужалка“.

Според Рагард до 2010 г. станцията се е намирала в село Поварово край Москва. Сега сателитни снимки показват, че антенните устройства, които са били там, са унищожени. Днес тя се намира в района на Ленинград.

Много „фенове“ на радиостанцията са заинтригувани от „необяснимите нарушения“ на монотонния радиосигнал. Така например на 5-ти юли 2010 г., сигналът напълно изчезва от ефира, а на следващия ден се появява отново. На 2 септември 2010 г. сигналът се изгубва отново за няколко дни, но след подновяването си започва да излъчва откъси от балета на Чайковски „Лебедово езеро“.

Както пише Bild, «жужалката“ излъчва 23 часа и 10 минути на ден. От 7:00 до 7:50 часа сутринта тя прави пауза. Монотонното жужене звучи 25 пъти в минута. При това не се пуска един и същ запис – като фон може да се чуе „нормален офисен шум“, а понякога се чуват и откъслеци от разговор на руски език.

Жужащият шум често се прекъсва от четенето на букви и цифри. На 26-ти януари 2012 г. някой казва: «BYeZLOBNYJ 10 68 02 87″. На 9 февруари 2012 г. в ефир звучи: «ZYeAZIN 41 05 61 19 83 51 95 39 ADOPTACIYa“. А по време на „окупацията на Крим“ през март 2014 г. глас казва: „терракота. 81 26 Михаил Дмитрий Женя Борис. “

Смисълът на тези послания и досега е неясен, но има редица предположения, пише авторът на материала. Може би цифровите и буквени серии са „информация за руските шпиони на служба извън Русия.“

Постоянният шум също така може да изпълнява и други функции като част от системата „Мъртва ръка“, създадена в ерата на Студената война и осигуряваща автоматичен отговор на ядрено нападение срещу Русия. В този момент, в който шумът спре, ще се задейства цялата система на отбраната и ще бъде натиснат прочутият червен бутон.

Има и друга теория, която обяснява „жужалката“. Според сайта Yahoo, радиостанцията се използва за „установяване на контакт с извънземни“ или за „промиване на мозъците руски граждани.“

„През последните години много хора са се опитвали да разшифроват буквено-цифровите поредици на „жужалката“, но и до днес никой никога не е успял“ – обобщава Bild. / НЕПОЗНАТО

ПО ТЕМАТА:

Каква е целта на мистериозната призрачна радиостанция, която излъчва вече 50 години? (ВИДЕО)

За този странен обект е писано много, но отговори на главните  въпроси не са получени. Мистериозната руска радиостанция „бръмчи“ всеки ден от 70-те години на миналия век. Но никой не знае  кой или какво предава.

Посред руска   блатиста местност, в близост до   Санкт Петербург, има правоъгълни железни порти. Зад ръждясалите решетки се намира  колекция от радио- кули, изоставени сгради и електропроводи, граничещи с каменна стена. Това зловещо място е  в центъра на мистерията, която води   началото си от  Студената война. Мистерията  си има и име: „Зумер“ или «MDZhB» (UZB-76 MDZHB, ZHUOZ).

Повечето хора смятат, че Зумер е  руска военна станция. Това, което тя предава, обаче, определено е мистерия.

Може би станцията  предава данни на шпиони и военни групи в  цял ​​свят. Предаванията на къси вълни са много подходящи за тази цел.

Други, обаче, предполагат, че станцията има отношение към научните изследвания. В една скорошна статия се казва, че тази честота се използва, за да отразява сигнали от йоносферата.

Има и  по-малко правдоподобни идеи. Предполага се, че станцията може да бъде елемент от системата „Мъртъвци“. В случай на ядрена атака срещу Русия MDZhB автоматично задейства контраудар.

Някои дори предполагат, че всички тези предположения – са грешни, защото, докато хората съсредоточават вниманието си върху разгадаването на  мистерията MDZhB, важни съобщения могат да бъдат предавани по друг начин.

Зумер  е  късовълнова радиостанция с неизвестен произход, която  привлече внимание към себе си в края на 1970 г. и за първи път е записана през 1982 г.

Нейният радиошум  се  е променил през годините, но предаването винаги е придружено от някакво редово бучене, прекъсвано от  глас в редки случаи  от някой, който чете съобщения.

Предаването  се излъчва на честота 4625 кХц, което може да се приема навсякъде по Земята. / НЕПОЗНАТО

 

 

Последни от Любопитно

Отиди Горе