Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Милиардери ще финансират бягство от матрицата

в Любопитно
Loading...

Двама влиятелни човека, които направиха огромни състояния от висшите технологии, са на мнение, че реалността около нас всъщност може да бъде изкуствена симулация.

Нали си спомняте  „Матрицата„, където  интелигентни машини,   поробили нашата цивилизация, са поставили  всеки човек в капсула, проектирайки образи в мозъка му, които имитират реалния живот?

Сътрудникът на седмичника «NY» Тед Франк наскоро публикува статия, в която разказва, че в последните години технологичният елит на планетата все повече се  замисля за   това,  дали наистина всичко, което виждаме около нас всеки ден, е реално.

Разбира се, високотехнологичните гении на са се забързали да твърдят, че ние сме във властта на машини, има и други варианти. Например, ние може да живеем в симулация, създадена от извънземни, дошли от паралелен свят, хората на бъдещето и така нататък.

Бягство от матрицата

Добрата новина, според журналиста, е, че двама  милиардери,  дълбоко загрижени от този проблем, вече са започнали да търсят начини да се провери дали живеем в един вид матрица, или такива догадки са само игра на мнителното човешко въображение.

Хората от Силиконовата долина планират да привлекат подкрепата на учените и да финансират изследвания, които могат да дадат отговор на този въпрос. Може би няколко богати хора ще могат да избягат от симулацията или дори да освободят нея човечеството?

Тед Франк пише: „В Силициевата долина  много изследователи и предприемачи са буквално обсебени от идеята, че ние живеем в изкуствена симулация.

Може би, мнозина са чували за теорията на мозъка в колба. Тя гласи, че благодарение на футуристични технологии човек може да бъде свързан с имитация на реалност, като се изпращат сигнали до мозъка му за това, което той сякаш вижда, чува и чувства.

Ами  ако вече са създадени тези технологии, и ние не знаем това по простата причина, че  живеем в матрица, разработена от неизвестен недоброжелател? Двама много влиятелни човека са решили да изпитат тази хипотеза и са започнали да събират учени, които ще им помогнат в това.“

Кой иска да освободи човечеството от матрицата?

Журналистът отказва да каже имената на тайнствените милиардери, но световната общност бързо загря, че един от тях, по всяка вероятност, е Елон Мъск – ексцентричен канадско-американски изобретател, предприемач и инженер.

Мъск, чиито фирми разработват електрически превозни средства и космически кораби, не веднъж заявяваше тази година, че вярва във възможността за съществуването на  матрица.

Своята позиция предприемачът аргументира с това, че съвременната технология вече позволява да се вкара човек в  симулирана реалност, която той да не може да различи от реалния живот.

Тези нововъведения се внедряват активно в сферата на видео игрите, и в обозримо бъдеще игрите ще станат  толкова напреднали, че ще позволяват на геймърите буквално да „живеят“ в несъществуващи светове.

С Елон Мъск са съгласни някои изтъкнати учени. Неотдавна, американски експерти са установили, че вероятността за съществуването на матрицата е доста голяма и варира от 20 до 50 процента.

Но да се избяга от нея, според тези експерти,  ще бъде невъзможно, защото висшият разум никога не би ни дал възможност да получим инструменти, с които да избягаме.

Не бива да се бърка чисто виртуалната матрица, казват учените, и тази, която е създадена от машините във филма, за да се използва енергията на реално съществуващ човек, като се постави в капсула.

Такава капсула и реално човешко тяло, може да не съществуват въобще … / НЕПОЗНАТО

Последни от Любопитно

Целта на корпорации като Монсанто е да направят хората хранително зависими и затова всяка година се избиват хиляди животни, заради измислени болести (ВИДЕО)

Loading... Международните корпорации, разработващи генно модифицирани семена, следват стратегия за получаването на
Отиди Горе