Менискус за милиарди

в България

Ден преди да ни пуснат поредният епизод от сапунката “Менискуса на мутрата” неговата ортачка и министър енерГЕПИка, онази със срамното име, режисирано се е изхрачила в лицата на матряла, а и не само на него, ами на всичко живо населяващо територията владение на организираната престъпност.

Ето как се развиха нещата, според БТА:

Теменужка Петкова: Участието на държавата в приватизацията на АЕЦ “Белене” ще бъде минимално

По решение на Министерския съвет БЕХ сключи договор с БАН за представяне на технико-икономически и правен анализ за оборудване на АЕЦ “Белене”, каза министър Петкова. Очаква се този анализ да бъде готов до септември и след това ще бъде взето решение. Очакваме и инвеститорски интерес, посочи тя. Процедурата ще бъде публична и прозрачна, а държавата ще участва с миноритарен дял, без дългосрочни договори за изкупуване на електрическа енергия, за да контролира по някакъв начин този процес, обясни министър Петкова.

А сега ще ви напомня, как организираната престъпна групировка ГЕРБ заблуждаваше матряла преди броени месеци, по време на предизборната кампания. Четем, какво пише в предизборната им програма?

5. Ядрена енергетика

Продължаване на дейностите по удължаване на живота на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”.

Изпълнение на решението на МС от 15.12.2016 г. за АЕЦ „Белене”.

 

1-во цитираното заседание на МС не е на 15-ти декември 2016-та г., а ДЕН ПО-РАНО!
Но това е по-малкия проблем.

2-ро, колко хора ще си направят труда да потърсят стенограмата от въпросното заседание и да си направят справка, какво е гласувано и дали то се спазва?

Сега сещате ли се, защо нещата са поднесени по този начин?

Матряла маже и да не си направи труда да потърси въпросната стенограма, а най-вероятно и не знае как да го стори, но не и ние с вас?

Не мога да дам директен линк към въпросната стенограма, но всеки желаещ може да си я потърси и изтегли от системата за правна информация на Министерски Съвет.

И сега четем, какво точно са решили престъпниците малко преди Коледа на 2016-та г? Докладва същата ортачка на мутрата:

“Знаете, че миналата седмица Националната електрическа компания плати своето задължение, съгласно решението на Международния търговски арбитраж, към „Атомстройекспорт“ и съвсем скоро оборудването ще бъде доставено в България и ние, всъщност, ставаме собственици на това оборудване и трябва да се предприемат действия наистина за рационалното използване както на оборудване, така и на площадката на АЕЦ „Белене“.
С това решение се възлага на министъра на енергетиката в срок до три месеца да организира възлагането на технико-икономически и правен анализ, свързан с възможността за такова рационално използване както на наличната инфраструктура, така и на оборудването с дълъг цикъл на производство, но при много ясно определени и дефинирани условия, а именно – без прякото или косвено участие на държавата, без предоставяне на държавни гаранции и без сключване на договори за дългосрочно изкупуване на електрическа енергия. Тоест, такъв един проект ние виждаме, че може да бъде реализиран само и единствено на пазарен принцип.”

Значи МС Мутра2 е решил държавата да не дава НИТО ЕДНА СТОТИНКА за прахосване в неосъществимия проект АЕЦ “Белене”.

А няколко месеца по-късно практически същият МС Мутра3 решава да участва “миноритарно”?

Ако не ви е ясно, какво означава термина “миноритарно” ще ви го преведа.

Това означава МНОГОМИЛИАРДНО.

Така на практика се осъществява заканата на срамното име, дадено при повторното и встъпване на поста министър енерГЕПИКА, за което своевременно и подробно ви информирах в “Ще надГРАБВАМЕ започнатото от Р.Овч.“.

И като стана въпрос за него абе “Къде е Р.Овч.?“.

Вече почти ДВЕ седмици няма ни вест – ни кост от основния съдружник на днешните ни герои.

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ!
Този път сериала “Менискуса на мутрата” мина само като слух от Женския пазар. Не ни показаха нито една снимка или видео. Това е крайно не типично за мутрата слънце, дето ни е премиер. Не ли? Питах Googlе  и той ни ми показа нищо такова.

Преди броени дни в “На лъжата менискуса и е слаб” безпрецедентен брой лизачи на менискуса му се изходиха на блога ми, без коментари, но те си знаят как.
Искам да им благодаря и да ги уверя, че ги знам всички до един.
Много скоро ще им покажа имената.
Но нека това да не ги притеснява, а редовно да заповядат тук.

Георги Котев

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

loading...
Менискус за милиарди by

Последни от България

Отиди Горе