Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Mastercard събират собствен крипто екип

в Крипто
Loading...

Тъй като криптовалутното пространство се разраства, големите компании за плащания вече не могат да игнорират индустрията.

Наскоро се появиха слухове, че Mastercard съставя свой собствен „крипто екип.“

Mastercard обяви през юни, че ще се присъедини към Libra Association на Facebook. Въпреки това, сега процесорът за разплащания започва да се впуска в света на криптовалутите с още един ход, като създаване на вътрешно крипто подразделение.

В наскоро публикувания списък за подбор на персонал, Mastercard пита: „Имате ли желание да работите в авангардната сфера на плащанията и криптовалутите?“ Екипът ще отговаря както за мониторинга на свързаните тенденции, така и за разработването на нови продукти за индустрията. Като цяло, целта е Mastercard да бъдат известни като „повече от компания за кредитни карти“ – искат да бъдат технологична компания.

Не се обърквайте обаче, Mastercard не пуска собствена криптовалута. Те обаче признават, че индустрията е тук, за да остане и искат да съберат екип от експерти, които да я следват по-добре. Може би можем да очакваме някои големи продукти, свързани с блокчейн за разплащателната компания някъде през следващите години. В момента процесът на изграждане на екип все още е в начален стадий.

Според старшия вицепрезидент на Mastercard, Сет Айзен, платежната компания търси нови начини да създаде стойност. Блокчейн и криптовалутите ще бъдат основна част от тези нови начини. Освен това, компанията ще управлява нод на Libra, ако криптовалутата на Facebook в крайна сметка бъде одобрена от властите.

Когато бъде лансиран, това ще бъде първият официален пробив на Mastercard в света на криптовалутите, но определено няма да е последен. Изглежда, че гигантът за плащания има сериозни дългосрочни планове, които са обвързани с блокчейн.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе