Маски долу! От старото желязо за АЕЦ “Белене”

в България

Ако някой все още се е съмнявал, за какво ни взеха над 1 200 000 000 (милиард и двеста милиона) лева, само напоследък, уж за поръчано оборудване за АЕЦ “Белене” вече може да се убеди със собствените си очи.

Въпреки “драконовските мерки”, с които ни страхуваха от МВР, ДАНС, пожарникари и “медии” снимки на старото желязо вече се появиха в мрежата и вие сега ще можете да ги видите и прецените.

Аз ще се огранича в показването на само най-култовите две, но по-долу ще дам линк към всичките ОСЕМ.

За по-добър и детайлен преглед на снимките,

кликайте с мишката върху тях.

Виждаме допотопния речен шлеп или баржа (не знам, как точно се нарича) Петър Берон, който най-вероятно е връстник на бащата на Рибния буквар. Виждаме ПЕТ цилиндрични съда, като единствения незавит със стар найлон е корпусът на реактора. Това ни позволява да забележим, че той е на петна. Такива ефекти се получават при небрежен престой на боядисано старо желязо по влажните складове, в продължение на десетилетия, някъде в Русия.

Най-левият (и горе в ляво на снимката) цилиндър, надупчен на решето, в областта, за която не е стигнал найлона в Русия, за да го завият, трябва да бъде шахтата на ядрения реактор, която после трябва да влезе в него. Може на мен така да ми се привижда, но неговия диаметър ми изглежда по-голям от този на зелено-жълтия ядрен реактор. Имайте предвид още, че само дебелината на корпуса на реактора е 20 сантиметъра, а шахтата трябва да е още по-тясна, за да влезе в него. Останалите три цилиндъра може да представляват или компенсатор на обема (налягането – нарича се и по двата начина) или да са част от системата за аварийно охлаждане на реакторното помещение.

За качеството и достойнствата на найлоните, с които са увити, ще оставя да прецените сами.

Това, което не виждаме, е съпътстващата охрана, за която ни раздухваха преди дни в “Подгряват матряла за великата гавра“. Точно толкова е ценно и нужно това старо желязо, та някой трябва да си губи времето да го пази от патките по реката?

Да видим и втората обещана снимка?

Надпис върху един от цилиндрите. Но както видяхме от горната снимка, единственият непокрит от тях е реакторът, което води към подозрението, че надписът е именно от него. За художествените достойнства по “наскоро” излятото желязо оставам да си разсъждавате сами. Нека разгледаме надписа?

ПРОИЗВЕДЕНО В РУСИЯ
ПОЛУЧАТЕЛ/КОНТРАКТОР (страна по договор/контракт)
“Атомстройекспорт” (АСЕ)
ДОСТАВЧИК/ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ
“Ижорски заводи”
РАБОТОДАТЕЛ (поръчител)
НЕК ЕАД, АЕЦ “Белене”
Блок №1
Споразумение (не е Договор!, а СПО-РА-ЗУ-МЕ-НИ-Е) (между АСЕ и НЕК)
от 29.11.2006 г..
ДОПЪЛНЕНИЕ (към споразумението) №5
от 05.11.2008 г..
като част от
ДОПЪЛНЕНИЕ №11

За пореден път става ясно, че бяхме ограбени, без да сме сключвали Договор това да се случи. Но и това не е краят на историята.

В горния десен ъгъл на втората снимка се виждат следи от работа на четка с боя. Нещо е било прикривано и то след като вече е бил нанесен смешния текст за българите. Вие можете да залагате, какво и защо са искали да крият. Аз ще направя своя залог. Там се крие надпис от рода СДЕЛАНО В СССР или MADE IN USSR?

Няколко от главните виновници за този грабеж днес се кандидатират за дупедати, а вие сигурно вече сте им гласували? Като например “Б@си наглият кандидат дупедат“. Безмозъчната маса фенове на последния е съучастник в престъпленията му срещу всички нас. Но само се опитайте да им го кажете!

Ето го и обещания линк към всички снимки, от стена във Фейсбук (сваляйте си ги, за да не би скоро да изчезнат от там): От вчера единият реактор от Русия вече е на територията на АЕЦ- Белене.

Това престъпление ще има да се точи още десетилетия, ако не и стотици години.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Маски долу! От старото желязо за АЕЦ "Белене" by

Последни от България

Честито!

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“ Share the post "Честито!" FacebookGoogle+LinkedInTwitterVKontakte Честито! by The
Отиди Горе