Мароко забрани производството и продажбата на бурки

в Свят

Мароко забрани производството и продажбата на бурки, съобщават местни медии, цитирани от “Франс прес”.

Няма официално съобщение от властите на северноафриканската страна, но медии отбелязват, че вътрешното министерство е наредило забраната да влезе в сила от тази седмица.

“Предприехме стъпка за пълна забрана на вноса, производството и продажбата на това облекло във всички градове в монархията”, отбелязва сайтът Le360, позовавайки се на високопоставен представител на вътрешното ведомство.

Сайтът допълва, че изглежда рестрикцията е мотивирана от опасностите пред сигурността на страната, “откакто бандити многократно използваха подобно облекло при извършване на престъпления”.

Повечето жени в Мароко, където крал Мохамед VI подкрепя умерения вариант на исляма, предпочитат да носят хиджаб, който не покрива лицето.

Според сайта Media 24 в някои търговски квартали в Казабланка, икономическата столица на страната, представители на вътрешното министерство са провели кампания за информиране на търговците за това ново решение.

В Тарудант в южната част на Мароко властите са издали заповед търговците да спрат производството и продажбата на бурки и да ликвидират стоката в рамките на 48 часа. Подобни разпореждания има и в други райони на държавата. / КРОСС

loading...
Мароко забрани производството и продажбата на бурки by

Последни от Свят

Отиди Горе