Манчев срещу Василев: Никого не съм приемал в офиса си на 12-тия етаж, имам само 8 етажа

в България

Не съм имал контакти с лица от Бояна или която и да е местност, отбелязва в позиция бизнесменът

Бившият собственик на “Риск инженеринг” Богомил Манчев уличи банкера Цветан Василев в клевета.

Цветан Василев: Богомил Манчев ми е казвал, че е отчитал в Бояна половината от парите, които е получавал за АЕЦ „Белене“

Богомил Манчев е споделял пред мен, че половината от плащанията към „Парсънс“, респективно „Риск инженеринг“ или която и да е компания по веригата, е трябвало да бъдат отчитани чрез единия на „котараците“ на Бояна“,заяви Цветан Василев пред BIT, коментирайки темата “АЕЦ “Белене”.

Още по темата: Цветан Василев: Александър Сталийски беше връзката на Борисов с КТБ


“Ръководената тогава от мен компания винаги е спазвала стриктно българското и международно законодателство и аз никога не съм имал контакти с лица, свързани с Бояна или която и да е друга местност”, казва бизнесменът в разпространено да медиите прессъобщение.

Ето и пълния му текст, без редакторска намеса:

Господин Василев отправи неверни твърдения по мой адрес в качеството ми тогава на изпълнителен директор на „Риск Инженеринг“ АД. Компанията, в качеството й на подизпълнител на „Уорли Парсънс“, никога не е имала договорни отношения с държавата, относно проекта АЕЦ „Белене“. Международната фирма е избрала „Риск Инженеринг“ АД за свой подизпълнител заради нейните качества и компетенции в ядрения сектор на България. Ръководената тогава от мен компания винаги е спазвала стриктно българското и международно законодателство и аз никога не съм имал контакти с лица, свързани с Бояна или която и да е друга местност. Особено на 12-ия етаж в сградата на „Риск Инженеринг“ АД, след като тя е само на 8 етажа. Това е само дребен детайл от неверните информации от страна на банкера. Очевидно е, че при многото си свободно време в момента Цветан Василев се е повлиял от философските течения, и вероятно е решил да си отмъщава, след като съм казал, че той е един от поръчителите на атаката срещу „Риск Инженеринг“ АД през 2013 г. За моето изказване аз съм запознат с нужните факти и обстоятелства, а и самият той го признава индиректно в интервюто, когато съм му задавал тези въпроси лице в лице.

Припомням, че всички обвинения, отправени от българската прокуратура бяха отхвърлени от съда, който определи, че няма данни за извършено престъпление от моя страна. / 24news.bg

Манчев срещу Василев: Никого не съм приемал в офиса си на 12-тия етаж, имам само 8 етажа by

Последни от България

Отиди Горе