Малдивските острови: който има Библия в дома си или някаква християнска литература – Затвор!

в ПО СВЕТА

На Малдивските острови християните са принудени да се събират в подземни църкви

Затвор грози този, който има Библия в дома си или някаква християнска литература

Международната правозащитна организация „Отворени врати“ публикува свидетелство на християнка за това, че на Малдивите християните са принудени да се събират в нелегални и даже подземни църкви.

Малдивите са малка островна държава в Индийския океан, която е привлекателно място за туристи поради своята екзотична природа и климат – кристално чиста вода, плажове с бял пясък, ясно синьо тебе. В същото време това е държава, в която християнството официално не съществува. От 1997 г. в страната са забранени всички религии с изключение на исляма.

В публикувания доклад Малдивите заемат 13-о място в списъка на държавите, където християните биват най-често преследвани и където се нарушава правото им на вероизповедание. Християните на Малдивите разпространяват Евангелието с риск за собствения си живот – те са принудени да крият вярата си от семейството си, колегите и обществото. Затвор грози този, който има Библия в дома си или някаква християнска литература. Църквите не могат да се събират на открито в своя сграда или в нечий дом.

Въпреки всички гонения и преследвания църквата на Малдивите расте и се умножава. / htv