Макрон нарече Русия “агресор”

в Свят

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че агресията в Източна Украйна произхожда от Русия и това е общоизвестен факт, цитира “Интерфакс

“Агресията идва от Русия, което значи, че агресорът не е Украйна. Ние също така признаваме, че анексирането на Крим е незаконно, така че всички ние знаем кой започна войната и кой създаде тази ситуация и в каква ситуация се намираме”, каза Макрон на съвместен брифинг с украинския президент Петро Порошенко на 26 юни в Париж.

Руското военно-политическо ръководство нееднократно опроверга изявленията на Запада и Киев за присъствието на руски войски в Източна Украйна.

Президентът на Украйна от своя страна заяви, че украинските военни в Донбас са задържали руски граждани, документите и показанията на които Порошенко е демонстрирал на Макрон, което, по негово мнение, ще затрудни Русия в позицията, че в Донбас няма редовни руски войски.

Официалната позиция на Русия относно украинската криза през декември 2014 г. огласи премиерът Дмитрий Медведев: Крим – това е Русия, а Донбас е Украйна. Руснаците, воюващи на страната на самопровъзгласилите се републики, са отишли в Донбас самостоятелно. За това говорят неведнъж и от Министерството на външните работи на РФ, и от Кремъл. / Руски дневник


 

loading...
Макрон нарече Русия "агресор" by

Последни от Свят

Хороскоп за 24.10.2017

Овен  Би било добре да се замислите за събитията от недалечното минало,
Отиди Горе