Маджестик-12

в Екзополитика

Маджестик-12 (на английски: Majestic-12, MJ12е кодовото название на свръхсекретна група от 12 държавни служители, сформирана през 1947 година със заповед на президента Хари Труман.

Тяхната основна цел е да документира различни явления свързани с НЛО след инцидента в Розуел, Ню Мексико през 1947 година, където според някои се разбива извънземен космически кораб и са намерени тела на извънземни.

Маджестик-12 се явява компонент на теорията на световния заговор и уфологична доктрина. През декември 1984 г. кинопродуцентът и експерт по НЛО Джейми Шандера получил странна пощенска пратка. В пакета имало документи и 35-милиметрова фотографска лента. Липсвало обяснително писмо, липсвал адресът на подателя. Пощенската марка била с печата на Албукерк, Ню Мексико. Документите, свързани с групата, стават обществено достояние едва след като последният от първоначалните 12 членове умира.


Тези, които смятат явленията НЛО за измислица винаги питат: „Ако тези неща са реални, къде е доказателството?


Е, ако Маджестик 12 са реални, това е е доказателството. Какви са Majestic 12 ? Папката със секретни документи оставена на Джейми Шандера той споделя първо с Бил Мур. Тези двама мъже се отдават безкористно на усилен труд, за да открият истината за Маджестик-12. Документите оставени пред дома на Шандера, са публикувани в „Неканени гости“, от Ричард Хол, и „Катастрофа в Корона“ от Стейтън Фрийдмън (
Stanton Friedman и Don Berlinger) през 1992.


Ако тези страници са автентични, тогава те съдържат жизненоважни доказателства за съществуването на НЛО и извънземни същества. Отделете време, за да ги погледнете, защото съм сигурен, че интереса ви ще набъбне у вас, заедно със странното чувство на изследователско любопитство. Страница втора (2) дава имената на „Маджестик-12“, страница трета (3) дава информация за катастрофата в Розуел, и страница шест (6) е паметната бележка на Хари Труман от 24.09.1947 г., в която президентът на САЩ заповядва на секретаря по отбраната Джеймс Форестал да сформира комисия по случая и да задейства операция „Маджестик 12“ във връзка с откриването през юли 1947 г. в околностите на Розуел на катастрофирал „летящ обект с формата на диск“ с извънземни биологични обекти. Експерти графолози потвърдиха, че подписът на Хари Труман е автентичен. Оригиналните документи можете да погледнете в таблицата отдолу.

 

СТРАНИЦА 1 СТРАНИЦА 2 СТРАНИЦА 3 СТРАНИЦА 4 СТРАНИЦА 5 СТРАНИЦА 6
ВИЖ ТУК ВИЖ ТУК ВИЖ ТУК ВИЖ ТУК ВИЖ ТУК ВИЖ ТУК


За желаещите да си свалят всички документи в ZIP файл, могат да го направят тук
: ДОКУМЕНТИ“Маджестик-12″

На страница 2 от документите е списъка с дванайсетте от най-авторитетните американски учени и военни специалисти, които са назначени лично от президента Хари Труман, да работят към строго секретния проект „Маджестик-12“.

Самите участници по имена със снимки

Файловете „MJ“ Majestic са най-спорната информация, излизала и до днес в общественното пространство. Преди да излязат на светло, тези файлове са една от най-добре пазенате тайни на секретните служби в САЩ. За да запази документите в тайна и да направи всяка информация за „Маджестик 12“ несъщественна в медийното пространство, президента Хари Труман подписва документ, удостоверяващ, че на никой не се разрешава да оповести откритието за съществуването на „извънземни биологични единици“ (както са наречени в секретния документ), както и техните технологии, тази забрана важи и включително към главния изпълнителен директор на ЦРУ, независимо кой е той във времето.

Тази директивата е въведена тайно без знанието и съгласието на Конгреса и е включена в Закона за национална сигурност от 1947 г., като се забранява  разкриване и обработка на тайна или класифицирана информация във връзка с И.Б.С. или Извънземни Биологични Същества. В това число влиза, както казахме малко по-горе и Министерството на отбраната на САЩ и ЦРУ. Знанията по темата се ограничават само до малцина избрани от разузнаването и научната общност, и никой не трябва да прави официално потвърждение или констатация за тематиката на изследователската секретна група „Маджестик 12“

Проект „Синя книга“ беше единствената официална програма за проучване, водена от ЦРУ през 1953 г. като инструмент за развенчаването на реалността на съществуването на извънземни и да предотвратят опитите на ГРУ и КГБ да се добере до технологични тайни, свързани с разбития летателен апарат в Ню Мексико, Розуел през 1947 год.

MJ-12 е съвместен проект на правителството, военните и най-вече на частния сектор във военната машина на САЩ. Проектът има за задача да следи внимателно всеки служител на националната сигурност и ЦРУ в йерархията на най-високо ниво в агенцията, за изтичане, споделяне или преразглеждане на информация по темата за Извънземните. Проекта „Маджестик 12“ е по-важен, според разсекретените документи, дори от програмата на САЩ за водородната бомба в началото на 50-те години.

По време на администрацията на американския президент Джон Кенеди, е имало опит от самият него и брат му, да се изтръгне информация за НЛО от главният изпълнителен директор на ЦРУ. В отговор, ЦРУ използва именно директивата от 1947г. на Хари Труман, за която вече споменахме, а именно че забраната за такава информация е на много по-високо ниво дори от президента на Съединените Щати и ЦРУ, така че скъпата програма за секретност около НЛО да не бъде застрашена. И внимание, това са факти! Тук не става въпрос за вярване или не. Въпроса е, защо ще се наливат толкова много пари за прикриване на информация за Извънземно присъствие около и на планетата ни, ако всичко това беше просто идея на някой психопат или конспирация? Ако е така, то по тази логика и самия Джон Кенеди е бил психопат и конспиратор, което звучи доста смешно. Никой обаче не може да вини хората, които не знаят тази информация. Днес скептицизма е насочен именно в тази психологична посока, защото или незнаеш, защото някой е сложил черна кърпа на очите ти, или някой ти е уредил високодоходна работа и финансови средства, за да дезинформираш обществото в медиите.

Автор: Петър Симеонов
Източник: Рeshakoff.net

Последни от Екзополитика

Отиди Горе