Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

MADE IN BULGARIA: Общински служител разбра, че е обявен за национално издирване на гишето на КАТ

в България
Loading...

Общински служител разбра, че е обявен за национално издирване, без да подозира. Мъжът има постоянен адрес, не е криминално проявен, но въпреки това бил задържан, докато си подавал документите в КАТ, информира bTV.

Иван Димитров е на 27 години и работи като здравен медиатор в община Твърдица. От години живее със семейството си на постоянен адрес в град Шивачево.

Димитров е обявен за издирване преди четири месеца. Без да подозира това, отишъл да подава документи за професионален шофьор на гишето на КАТ – Сливен. Там задържали документите му и извикали патрулка, а полицаи го отвели в районното управление.

Докато полицаите го отвеждали с полицейския автомобил в неизвестна за него посока, Иван попитал за какво става въпрос. Попитал дали става дума за фишове и научил, че е обявен за общонародно издирване. В патрулката не получил отговор на въпроса за какво точно е издирван.

В полицията разбрал, че от 19 февруари е обявен за общодържавно издирване като свидетел по досъдебно производство. Категоричен е, че никой не го е търсил на постоянния му адрес и не е получавал призовка. Мъжът работи в Шивачево към община Твърдица, кабинетът му е срещу местното полицейско управление, всички полицаи го познават.

Един от начините за откриване на свидетели е задържането им пред гишетата, когато потърсят административна услуга.

За преживения стрес и уронване на престижа си Димитров обмисля да потърси отговорност от институциите.

News.bg

 

Последни от България

Дебилизъм на годината

Loading... За да прокара многомилиярдния грабеж около разширяването на гьола АЕЦ “Белене”
Отиди Горе