Льо Пен: Патриотите по целия свят променят дневния ред!

в Свят

„Патриотичните сили печелят идеологически победи по целия свят, включително в САЩ, Русия и страните от Европа, на фона на което поддръжниците на глобализацията, начело с канцлера на Германия Меркел, се оказват в изолация”, заяви Марин льо Пен, лидер на френската партия Национален фронт.

„На мен дълго време ми говореха, че съм изолирана на международната сцена. Но мога да ви кажа, че след избирането на г-н Тръмп в САЩ, след победата на г-жа Тереза Мей във Великобритания, която на поста министър-председател осъществява редица предложения, за които аз говоря от години, заедно с президента на Русия, вероятно и с бъдещия австрийски президент, с Вишеградската група – Унгария, Полша, Словакия и Чехия – аз вече изобщо не се чувствам изолирана. Госпожа Меркел е тази, която все повече продължава да се изолира заедно с тези, които я подкрепят”, казва Марин льо Пен.  

Резултатите от референдума за излизането на Великобритания от състава на Европейски съюз, както и президентските избори в САЩ – продължава Льо Пен, – говорят за патриотичен подем в обществата на различните страни, което от своя страна може да стане решаващ фактор и за президентските избори във Франция през 2017 г.

„Ние, патриотичният лагер, спечелихме невероятна идеологическа победа. И сега просто е нужно да я превърнем в истинска политическа победа. Това е главното предизвикателство на предстоящите президентски избори във Франция”, подчертава лидерът на Националния фронт.

Коментирайки своите ласкави изявления по повод победата на републиканеца Тръмп на изборите в САЩ, Льо Пен подчертава, че партията Национален фронт е исторически настроена срещу американската хегемония, затова симпатизира на възгледите на Тръмп и че изборът му е показателен за коренни промени в глобален мащаб.

„В момента се променя абсолютно всичко. Не виждате ли, не искате ли да видите това? Променя се балансът на силите в света”, уточнява Льо Пен.

От a-specto

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение на редакцията на a-specto

loading...
Льо Пен: Патриотите по целия свят променят дневния ред! by

Последни от Свят

Отиди Горе