Лидерът на ИД: Кръвта на неверниците да тече като реки

в Свят

Лидерът на „Ислямска държава“ Абу Барк ал Багдади изразява увереност в победата, в първото си послания след започнатата от иракската армия офанзива за превземането на град Мосул – последният голям град под контрола на групировката му в Ирак. Лидерът провъзгласи „халифат“ там преди две години.

„Тази тотална война и великият джихад, които води Ислямска държава днес, само увеличават нашето твърдо вярване, по божията воля, и нашета прогноза, че това е прелюдия към победа“, казва той в аудио запис, пуснат онлайн в четвъртък от негови поддръжници.

Той призовава населението на област Нинава, чиято столица е Мосул, да се борят с „враговете на Аллах“, а бойците-самоубийци да „превърнат нощите на неверниците в ден, да донесат хаос в земите им и да накарат кръвта им да тече като реки“.

Лидерът на джихадистите призова бойците си да устоят, докато иракските сили се готвят да влязат в Мосул.
„Не отстъпвайте“, казва глас, приписван на лидера на „Ислямска държава“ в аудио послание разпространено от медията Al-Furqan. „Да задържите позициите си с чест е хиляди пъти по-лесно, отколкото да отстъпите позорно“, казва той в посланието си, първото от повече от година.

„До всичко хора в Нинава, особено бойците, пазете се от всякакви слабости изправяйки се срещу врага си“, каза още Багдади. В аудио записа не се споменава конкретно град Мосул.

Слуховете за здравето и придвижването на лидера на иракските джихадисти изобилстват, но местонахождението му е неизвестно.

В последното си обръщение, което няма дата, но се споменава смъртта на висш лидер в „Ислямска държава“, Абу Мохамед ал Аднани, който беше убит в Сирия през август, Багдади призовава за нападения срещу Саудитска Арабия – негова любима мишена- и Турция. / 19min.bg


Убивайте онези, които отхвърлят ѝ не приемат исляма (ВИДЕО – скрита камера)


loading...
Лидерът на ИД: Кръвта на неверниците да тече като реки by

Последни от Свят

Отиди Горе