Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Libra няма да бъде пусната докато регулаторите не бъдат напълно удовлетворени

в Крипто
Loading...

Беноа Кьоер, член на борда на Европейската централна банка, заяви, че планираната криптовалута на Facebook няма да стартира, докато глобалните регулатори не бъдат удовлетворени.

Говорейки пред Ройтерс на срещата на върха на Г-7 в Шантили, Франция на 18 юли, Кьоер заяви, че предложената стабилна монета трябва да бъде гарантирано безопасна за потребителите, преди да може да се пусне:

“Трябва да е безопасна, здрава и устойчива от първия ден. Това не е процес на учене: или работи, или не работи.”

Кьоер заяви, че гарантирането на защитата на поверителността и правата на собственост на потребителите може да изисква значително обмисляне и продължително обсъждане от регулаторите:

„По пътя можем да открием, че има пропуски или несъответствия, които може да изискват продължителна дискусия от страна на регулаторите за това как да процедират по различен начин. Властите няма да позволят такива проекти да се случат, преди да имаме отговори на нашите въпроси и преди да е изградена правилната регулаторна рамка. “

По-рано този месец, Кьоер призова за бързи действия от страна на глобалните регулатори по отношение на Libra. Длъжностното лице на ЕЦБ заяви, че разрешаването на въвеждане на напълно нов актив като Libra, в такъв мащаб, без подходящи правила и предпазни мерки, би било безотговорно.

Кьоер също така заяви, че бързото развитие на дигиталните и крипто активи разкри пропуски и недостатъци в съществуващите регулаторни структури и подчерта, че “бавните банки” трябва да приемат нови технологии.

“Всички тези проекти са много важни за регулатори и публични органи, тъй като те ни насърчават да повдигнем редица въпроси и може да ни накара да подобрим начина, по който правим нещата.”

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе