Libra не е заплаха за JP Morgan… засега

в Крипто
Loading...

Джейми Димон, главен изпълнителен директор на J.P. Morgan Chase, заяви, че не очаква планираната криптовалута на Libra да има краткосрочно въздействие върху банката.

Димoн няма краткосрочни опасения за Facebook.

Във вторник, както бе докладвано от CNBC, изглежда, че Димoн предполага, че е твърде рано да се спекулира как усилията, рекламирани като глобална валута, ще повлияят на Facebook или на нейните перспективи.

JP Morgan е водещата банка по отношение на депозитите на дребно в САЩ, според най-новия им годишен доклад.

Ще говорим за Libra след три години. Не бих инвестирал твърде много време в него.

Това каза Димoн, когато го попитаха за влизането на Facebook във финансовия сектор чрез криптовалута.

Главният изпълнителен директор добави:

За да поставим нещата в перспектива, говорим за блокчейн от седем години и много малко се е случило.

В предишни интервюта, Димон отбеляза, че компаниите за криптовалута могат да се конкурират с банките. Въпреки това той вярва, че регулациите ще бъдат фактор за начина, по който тези технологии могат да бъдат разпространявани сред обществеността, което може да ги забави.

Правителствата ще настояват хората, които държат пари или преместват пари, да живеят според правилата […] никой не иска да подпомага и подбужда тероризъм или престъпни дейности.

Facebook планира да дебютира криптовалутата през 2020 г., но оттогава заяви, че няма да предложи цифровата валута, докато не бъдат разгледани и адресирани всички регулаторни проблеми.

“Не сме против конкуренцията” – каза Димон. “Искането винаги ще бъде същото: искаме равни условия.”

JPMorgan обяви през февруари собствената си криптовалута JPM Coin. Тя се използва вътрешно за ускоряване на транзакциите.

“Технологията е много добра, но отнема време по отношение на лицензирането и одобрението. Това трябва да бъде обяснено.”, заяви ръководителят на проекта Омар Фарук преди началото на пробния период.

От своя страна Дейвид Маркъс, водещ блокчейн разработчик на Facebook, каза, че Libra “не е предназначен като заместител на банкови сметки”, вчера по време на заседанието на Сенатския банков комитет относно криптовалутата.

Cryptodnes. bg

Последни от Крипто

Отиди Горе