Летище София ще се казва Васил Левски

в България

Държавата се задейства – летище София ще се казва Васил Левски. Министерства и депутати от всички групи подкрепиха вчера предложението на “Стандарт” и Националния инициативен комитет за достойното честване на 180-годишнината от рождението на Апостола.

При учредяването си завчера комитетът настоя в концесионния договор на аеропорта да бъде записано, че летището носи имено на най-великия българин – Васил Левски, а концесионерът няма право да пременя това.
Министерство на културата вече подготви писмо с официалното предложение на Националния комитет. То ще бъде изпратено до Министерство на транспорта още днес. Председател на комитета е министърът на културата. Като първи председател Рашидов уведомява колегата си Ивайло Московски за идеята и настоявакато принципал на Летище София да задейства процедурата по именуването.

Пълна подкрепа за това летището ни да се казва „Васил Левски” даде парламента. Транспортната комисия също настоява за бързо именуване. Готовност законотворците да направят каквото е необходимо заяви зам.-председателят на транспортна комисия и депутат от ГЕРБ Иван Вълков. Подкрепа дойде и от евродепутатите ни. / КРОСС

Васил Иванов Кунчев – Левски (1837 – ∞)

loading...
Летище София ще се казва Васил Левски by

Последни от България

Отиди Горе