Куцо, кьораво и сакато иска да е президент

в Некатегоризирани

Разбира се, че е повече от демократично всеки, който отговаря на конституционните изисквания да е навършил 40 години и трайно да е живял в България, да може да се кандидатира за държавен глава. То да си президент тук, на тази територийка, особено след мандата на Росен Плевнелиев, дeто любящият го народ му вика Роско, няма да е кой знае каква философия. Плюй по Русия, откривай бази на НАТО по черноморските плажове, прати подводницата без акумулатор към бреговете на Крим, па си накриви феса и си съжителствай мирно с цялото прогресивно човечество.

То вече кандидати за „Дондуков“ 2 са куцо, кьораво и сакато. Сигурно има тайфа колкото за едно погранично село вече. Някои като бай ви Жорж открито се разхождат с наметнати върху отговорните си плещи бели сака и спасяват нацията, която „потъва като тесла в кладенец“. Други като Първанов и Кристалина се ошумоляват и чакат да чуят дали няма да ги пореже Конституционният съд. Има и тарикати, които се правят на патриоти по интереси и чакат да видят накъде ще наклонят везните за балотажа, та белким и те намажат нещо в общата гюрултия. В лявото и „но пасаран“.

Цялата работа обаче май ще я решат големите братя през посолствата на „Козяк“ 16 и „Драган Цанков“ 28. И на шега, на майтап – най-близо до тях май ще се окажат госпожа дипломатката ни от САЩ Елена Поптодорова и Гочито Гергов, дето и без това е почетен консул на Руската федерация.

Михаил ЖЕЛЯЗКОВ, retro.bg