Купувам сирене от мляко, от неродена крава

в България

Точно за такова нещо са се договорили българската и руската страни по проекта за изграждането на АЕЦ “Белене”, става ясно от публикуваното наскоро Решение на арбитражния съд в Женева.

Естествено, че вместо сирене става въпрос за реакторно оборудване.

Ето какво четем на страница 71/412 от Решението,

(за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху долната снимка):

Допълнение №5 към Споразумението представлява поръчването на т.нар. оборудване с дълъг цикъл на производство (ОДЦП, а именно реакторното оборудване), преди още да има и преди въобще някога да е имало Договор за изграждане на АЕЦ “Белене”. Вече и децата в Замбия знаят, че това Допълнение №5 е незаконно, но сега ще обърнем внимание на друг елемент от престъплението.

Ще погледнем към датите, от които зависи размерът на грабежа. Споразумението за бъдещото договаряне за изграждането на АЕЦ-а е било подписано на 29-ти ноември 2006-та г. Допълнение №5 към Споразумението е подписано през ноември 2008-ма г. Ако приемем, че е истина реакторът за първи блок е произведен чак през март 2012-та г. А сега пак вижте първата дата от горната снимка. 1-ви февруари 2006-та г.

И така! На неродения реактор му назначават цена от 1-ви февруари 2006-та година и от там на сетне започват да му начисляват ескалационни коефициенти, т.е. цената расте с размера на средната годишно инфлация в ЕС. Реактор НЯ-МА, но цената му расте. И до ден-днешен не е сигурно, че такова животно се е родило. Но ние вече сме осъдени да платим милиард и нещо.

Така действа ядрената мафия. Плащаме за сирене, произведено от мляко от неродена крава. НАЙС А!?

Още примери за гавра в “Хайде да си мерим … самолетите?“.

loading...
Купувам сирене от мляко, от неродена крава by

Последни от България

Отиди Горе