Кунева – тук, Кунева – там. Драмата в парламента продължава!

в България
Loading...

След като преди 2 часа се видя с шефовете на НС и на парламентарните групи и напусна парламента, номинираната за образователен министър Меглена Кунева отново се появи в Народното събрание и, без да отрони нито дума, влезе в стаята на Реформаторския блок.

От многобройните варианти за нейното представяне пред различните парламентарни групи засега стана ясно само това, че никой от правителството няма да я съпровожда на предстоящите разговори.

Пътьом се разбра, че по време на утрешното гласуване промените в Министерски съвет, с който ще бъде освободен досегашния образователен министър Тодор Танев, а на негово място – гласувана кандидатурата на Меглена Кунева, няма да бъдат представени от премиера Бойко Борисов, тъй като той ще отпътува за Лондон. Това най-вероятно ще направи вицепремиерът Томислав Дончев.

За днешните совалки на Кунева се твърди, че в 16.00 часа ще се срещне в зала “Запад” с шефовете на четирите парламентарни групи, които подкрепят правителството. След това би трябвало да разговаря самостоятелно с Патриотичния фронт и БДЦ, както съобщиха техни представители пред БЛИЦ. Никой обаче не е в състояние да каже дали ще стане така.

Очаква се утрешното гласуване на Кунева в пленарна зала да бъде съпроводено с остри нападки срещу нея от БСП, “Атака” и ДПС. Продължителните скандали около избора на наследник на Танев и номинацията на Кунева отблъснаха Гражданския съвет на Реформаторския блок и те също няма да гласуват за нея, заедно с депутатите от ДСБ.

Така Кунева засега може да разчита на сигурната подкрепа подкрепа единствено на ГЕРБ и 13 депутата от РБ. Останалите поне на този етап демонстрират колебание, а от ПФ почти са сигурни, че няма да дадат гласа си за нея.

Ива НИКОЛОВА, БЛИЦ

Loading...

Последни от България

Електрошок

Loading... В началото на седмицата енерГЕПИйната мафия задейства план “Коледни подаръци” и
Отиди Горе