Кунева: България е най-подготвена от страните в ЕС да се справи с бежанската вълна

в България

Ситуацията с бежанците е много динамична и непредсказуема, но България е готова за справяне и със засилен бежански поток. Това каза в предаването “Преди всички” по “Хоризонт”  на БНТ Меглена Кунева – вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси.

Данните, които имаме, не дават основание за толкова висока степен за тревога. Ние трябва да сме готови за всичко. Да следим ситуацията, да имаме добра база за анализ. Да искаме равномерно разпределение на тежестта, защото за нас квотната система е отправна точка за решаването на проблема.

На нас ни е необходим превод на това какво означава външна политика в глобален свят. На нас ни е необходима глобална стратегия за сигурност и ЕС трябва да обхване всички проблеми на миграцията, заяви Кунева, която изрази надежда тези въпроси да бъдат поставени на срещата за сигурността на ЕС във Валета през ноември месец.

По думите на Кунева Турция в момента е в състояние да се справи с бежанските потоци от Сирия. След отказа на Унгария от релокация на бежанци, засега не е ясно дали определеният квотен принцип ще остане непроменен. /  Гласове

Кунева: България е най-подготвена от страните в ЕС да се справи с бежанската вълна by

Последни от България

Отиди Горе