Крайнодесните евроскептици идват на власт в ЕС , първо в Австрия

в Свят

След касирането на брутално фалшифицираните от традиционните партии президентски избори в Австрия,подкрепата за кандидатът на Австрийската партия на свободата Хофер расте до 57.5 процента,докато  представителят на фалшификаторите Ван дер Белен е с 42.5 процента, в публикуваното  проучване на “Галъп” за в. “Йостерайх”. Новите избори след касираните от съда,са на 2 октомври.

Този бум на подкрепа се случва след антиевропейските и проемигрантски политики в ЕС.

Канцлерината и голяма приятелка на Ердоган и Обама докарва крайнодесните на власт и след като разсипа  Европа.

Кандидатът на Австрийската партия на свободата  Норберт Хофер фактически стана първият крайнодесен държавен глава в Европейския съюз, но безобразните фалшификации на балотажа на 22 май от традиционните партии поднесоха победата на бившия лидер на партията “Зелени – Зелена алтернатива” Александър ван дер Белен с под един процент разлика.

Големите демократи решиха с фалшиви гласове по пощата да откраднат изборите.

Аномалиите в Австрия с дошлите на следващия ден гласове по пощата, които се оказаха решаващи,за да откраднат победата от националистите не можаха  да излъжат никого.

Но на други по-югоизточни места успяват,защото и КС е подбран с правилните хора.

В ранния следобед претендентът на дясната партия на свободата Хофер бе сочен за сигурен фаворит като в екзит половете водеше с около 10 на сто.10% е извън статистическата грешка.Но на кого му пука.

В Австрия,в град Вайдхофен ан дер Ибс, при 9026 регистрирани избиратели,са дадени 13 262 гласа, което означава, че избирателната активност е била 146,9%, става ясно от официалния портал на Министерството на вътрешните работи на Австрия, пише виенскит вестник Heute.

В  град Линц броят на бюлетините в отдалечените урни (у дома, в болници и специални институции) е над пет пъти повече от броя на хората, участвали в гласуването: 21060 бюлетини от 3518 избиратели. Специфични демократични процедури!

Още помним катастрофираният лидер на Съюза за бъдещето на Австрия и губернатор на австрийската провинция Каринтия, Йорг Хайдер.
58-годишният Хайдер е карал служебния си автомобил. Бил е сам колата и не е носил предпазен колан. Малко след като е изпреварил друго превозно средство, автомобилът е излязъл по неизяснени  причини от пътя и последователно се е блъснал в пътен знак, насип, бетонов фундамент на пътна ограда и пожарен кран.

Политиката на Йорг Хайдер бе определяна определяна като пронацистка, ксенофобска и антисемитска от уплашените евробюрократи затънали до уши в уютното си блато. Няколко държави въведоха тогава дипломатически ограничения срещу ръководството на неговата партия. Хайдер загина в автомобилна катастрофа, скоро след като поведе Съюза за бъдещето на Австрия на парламентарните избори в страната.

Вторият поред триумф на Норберт Хофер от Партията на свободата отразява все по-силното недоволство на избирателите от лявоцентристката социалдемократическа партия и центристката партия на свободата.

С платформа, насочена срещу имигрантите и ЕС партията на Норберт Хофер води втори път и дано не катастрофира с автомобил.

След Брексит, шотландците плачат и се гърчат,че премълчаха фалшификациите на своя референдум.На референдума в Шотландия 4,2 млн. дyши ce peгиcтpиpaxa зa вoтa. Oт тяx oĸoлo 790 000  пoдaли cвoя глac пo пощата.И това ce cлyчи зa пъpви път в историята на Шотландия?

Тогава този странен факт не се коментира. Но сега,след повторението на “гласове по пощата” и то в шокиращи размери на президентските избори в Австрия?

Всякакви заплахи и трикове се използват  и срещу Каталуния-докога?

Но, не е само Каталуния-две италиански области,най-богатите се ослушват.

“Демократични процедури” бяха приложени и във Франция срещу печелещия изборите Национален фронт на Марин льо Пен.

Европейският съюз е неспособен да разреши разнопосочните кризи в Европа,със слугуването на Вашингтон, с пълчищата емигранти,с Русия и Турция с надигащия се национализъм и върви към разпадане в различни форми,включително до излизане на други държави.

Допитване, публикувано от вестник Le Figaro:”Французите се изказват против политиката на Франция в подкрепа на ислямистите в Сирия”.

96% от респондентите потвърдили, че западните страни на са прави, като оказват подкрепа на свързаните с „Ал Кайда” терористи. Те критикуват опитите на страните да изчистят терористите от „Ал Кайда” и „Джебхат ан-Нусра” и това,че САЩ хвърлиха Сирия в адска война.

Французите се пробудиха от дългият сън и осъзнаха истината за политиката на своето правителство, подкрепящо доскоро тероризма.

Във Франция,Льо Пен води кампания с обещанието за плебисцит за „Фрекзит“. Тя в момента води в социологическите проучвания за първия тур на президентските избори през април следващата година и едва ли ще бъде победена в балотажа от евробюрократ- консервативен или либерален претендент,както успяха да я измамят на местните избори.

Датската Народна партия,най-голямата партия в датския парламент, но  извън правителството, гледа навън от съюза.

Герт Вилдерс и Партия на свободата води в социологическите проучвания в навечерието на общите избори в Холандия през март следващата година и вече поиска провеждането на референдум за членството в ЕС.

Италия на Ренци иска вън от Еврозоната,(така любима на българските евроатлантически слуги),но не и от ЕС.През октомври Италия ще проведе конституционен референдум за реформиране на Сената и Ренци заяви, че ще подаде оставка, ако това не се случи. Движението Пет звезди, което досега спечели местните избори в Рим и Торино, и призова за провеждане на референдум за членството на Италия в еврозоната, ще отвее всички евробюрократи на каквито и да са избори.

Виктор Орбан, многократно пренебрегна изискванията на ЕС по налудничавите им закони и псевдодемократичните норми.Унгария и други страни  отказват да приемат програмата на ЕС за преразпределяне на бежанците в рамките на съюза.Орбан ще проведе през октомври референдум.Много правителства едностранно наложиха граничен контрол в уж свободната Шенгенска зона и тя не съществува на практика.

Исландия оттегли кандидатурата си за членство в Европейския съюз.

Това стана две години след идването на власт на евроскептично правителство, което обеща да прекъсне процеса на присъединяване към ЕС, започнал през 2009 г.

Над 60% исландци са против членуването в Европейския съюз. Сега Исландия се отървава от  Европейския съюз и уловът на рибата, остава в нейните ръце.

В светлината на референдумът в Крим, референдумът във Венеция, референдумът в Швейцария и задаващите се редица други сепаратистки референдуми- отношението на евробюрократите към плебисцита като форма на пряката демокрация  се промени драстично и е в опасност.

След референдумът в Швейцария,посветен на затягане на имиграционната политика, отношенията на Европейския съюз и Берн станаха значително по-лоши.

Швейцария се отказа да влиза в Европейския съюз. Швейцарските власти са оттеглили искането за присъединяване към ЕС.

Засилват се отрицателните настроения в много държави,които доскоро изглеждаха послушни.

Северноатлантическият пакт е в тежка криза. Сигурността, която гарантира НАТО, и единството в пакта се е оказаха химера.

Автор: Йордан Халачев

Източник: ПРЕГЛЕД

Крайнодесните евроскептици идват на власт в ЕС , първо в Австрия by

Последни от Свят

Отиди Горе