Компанията Brilliant Light Power обявява Ден на Индустрията на 26 октомври 2016, мениджърът на компанията Mills предрича крах на енергийната промишленост през 2017 г. (ВИДЕО)

в Любопитно

Randell Mills от Brilliant Light Power предрича крах на енергийната индустрия през 2017 г.

17 септември 2016

Компанията Brilliant Light Power (BLP) продължава представянето на нейната технология и наскоро обяви, че организира Ден на Индустрията на 26 октомври 2016 г. в нейното предприятие в Cranbury, в щата Ню Джърси. Там ще има публична презентация на тяхната технология SunCell®.

В тази връзка сайтът Next Big Future публикува интервю с мениджъра на BLP Randell Mills: nextbigfuture.com

В това интервю Randell Mills е достатъчно смел да твърди, че компанията BLP ще предизвика крах на цялата енергийна индустрия през 2017 с въвеждането на технологията SunCell. Mills казва, че ще бъде създадена автономна система, която ще работи без да е необходимо да е свързана към електрическата мрежа, и ще бъде комбинация от SunCell, която генерира светлина, и PV (фотоволтаичен) конвертор, който произвежда електричество.

Големият въпрос е какъв е коефициентът COP (съотношението между входната и изходната енергия). Ето откъс от интервюто за Next Big Future:

NBF: Бих искал да видя демонстрация на живо, че се генерира 65-150 пъти повече енергия на изхода в сравнение с тази на входа.

Randall Mills: Ние показахме такова генериране на енергия в серия демонстрации на 28 юни. Ето видео:

//vimeo.com/173960327

 

Освен това имаме 5 валидиращи доклада за получавана енергия от този порядък на забележителното енергийно ниво от около 1 MW в обем по-малък от литър.

Ако всичко се случи така, както предрича Mills, това наистина ще е значително развитие в производството на енергия. / e-catworld.com

 

Още за компанията Brilliant Light Power: НОВА РЕВОЛЮЦИОННА ФОРМА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ЕНЕРГИЯ

Компанията Brilliant Light Power съобщава за валидиране на генериране на над милион вата мощност в обема на чаша за кафе при превръщане на водно гориво в нова форма на водород (съобщение за пресата)

11 юли 2016

* Д-р Милс и неговият екип от Brilliant Light Power изцяло трансформират нашето разбиране за структурата на атома и молекулата и дават на човечеството нов източник на неограничена, евтина и чиста енергия.

* Технологията BlackLight е процес на освобождаване на латентната енергия от водородния атом, като се образува хидрино. Клетката SunCell® е изобретена от д-р Милс за превръщане на тази енергия директно в електричество, като за гориво се използва само вода.

Компанията Brilliant Light Power (BrLP) обяви днес, че е генерирала непрекъснато над един милион вата мощност от нов първизточник, докато клетката се превърнала в пара от интензивното нагряване. Мощността, която се е отделила при превръщането на атоми водород от водни молекули във форма с по-ниска енергия, наричана “хидрино” или тъмна материя, се проявява като плазма, която излъчва брилянтна светлина, където светлината е с висока енергия в крайната ултравиолетова част на спектъра.

Използвайки четири кръстосано-потвърждаащи метода, пет валидатора са потвърдили над един милион вата мощност от плазмата, развита от така наречената клетка SunCell®, като получената изходна мощност е над 100 пъти повече от мощността, необходима за запалването на хидрино-реакцията, и плътностите на мощността са по-високи от който и да било известен досега енергиен източник.

Д-р Ранди Букър (Dr. Randy Booker), професор по физика и бивш ръководител на отдела по физика в Университета на Северна Каролина казва: “Мощността беше измервана, като се използваха два оптични уреда за измерване на мощност, три спектрометъра, калибрирани по стандарта на Националния институт за наука и технология, и два термични метода, с калориметър, и скоростта на повишаване на температурата на охладителя на водата на SunCell®.

Всичките четири метода потвърдиха кръстосано генерирането на мощност от мегаватов порядък, което беше непрекъснато в случая със SunCell® , с невероятен търговски потенциал. Нещо повече, уникалният спектър от оптичните тестове на отделянето на светлина с висока енергия над предсказания диапазон потвърждава хидрино реакцията като източник на мощността.”

Впоследствие компанията BrLP организира демонстрация на 28 юни 2016 за около 50 гости от промишлеността и от академичните среди, където BrLP направи демонстрации наживо на аномална енергийна плътност и отделяне на енергия по различни методи.

BrLP също така представи прототип на SunCell® без движещи се части, който според компанията може да произвежда 125 kW електричество.

BrLP очаква през 2017 г. да бъдат направени полеви опити, с помощта на множество инженерингови фирми и производители.

Клетката SunCell’s® нагрява радиатор и  се получава ефекта от хиляди халогенни лампи, после светлината се превръща в електричество с фотоволтаични клетки-концентратори.

Подробности за SunCell®, за процеса BlackLight и видео за презентацията има на сайта на BrLP: brilliantlightpower.com.

Системата на BrLP за производство на енергия е безопасна и незамърсяваща. Тя превръща водорода от твърдо гориво на базата на вода в незамърсяващ продукт – хидрино, като електроните падат на орбити с по-малък радиус около ядрото. Отделянето на енергия е над 200 пъти по-голямо от това при изгаряне на еквивалентно количество водород с кислород. Благодарение на това изключително голямо генериране на енергия, водата може да служи като източник за водно гориво за получаване на хидрино и кислород.

Клетката SunCell® е компактна, лека и автономна, с планирани капиталови разходи от 1% to 10% от разходите за други форми на енергия. Очакваните разходи са толкова ниски, че BrLP смята да доставя автономна индивидуална мощност за почти всички стационарни и подвижни приложения, захранвани от мрежата, или всякаква горивна инфраструктура. Д-р Милс (Dr. Mills) обяви: “Това е краят на ерата на двигателя с вътрешно горене и централизираното снабдяване с енергия и горива”.

“Търговският потенциал на технологията SunCell® е огромен. Обещанието за евтин, чист и неограничен източник на електрическа енергия е на прага на търговската реализация. Компонентите на SunCell® са базирани на добре познати технологии от електрическото осветление, фотоволтаиката, полупроводниците, космическата индустрия, и се използват широко достъпни материали.

Д-р Милс и неговият екип от Brilliant Light Power изцяло трансформират нашето разбиране за структурата на атома и молекулата и дават на човечеството нов източник на неограничена, евтина и чиста енергия.

Професор д-р Peter Mark Jansson, един от валидаторите, отбелязва:

“BrLP създадоха устройства, които доказват концепцията за тяхната технология на генериране. По време на експериментите входната мощност се увеличава 65 до 150 пъти, което е забележително постижение. Входната мощност беше  8kW и 10 kW, а съответната изходна мощност достигаше 520kW и 1.56 MW.
Въпреки че тези пикови енергийни плътности продължаваха от 1 до 3 минути, аз можах да наблюдавам експеримент с по-непрекъсната устойчива реакция, който продължи над 7 минути, а други валидатори са наблюдавали работа на SunCells® в продължение на повече от 30 минути.”

Според д-р  K.V. Ramanujachary, професор от Rowan University, от неговите независими тестове смята, че технологията е много впечатляваща и изключително важна. Той смята, че тя може да се използва за изработването както на големи устройства, така и на портативни.

David Bennett, бивш президент на Eaton Vehicle Group, Asia Pacific, смята, че  SunCell® е относително проста система, която директно превръща гориво на базата на водата в брилянтна светлина, която се конвертира в електричество като се използва съществуваща фотоволтаична технология. Тестовете показват потенциал в мегаватов размер, което радикално ще трансформира енергийната технология.

За компанията Brilliant Light Power

Компанията Brilliant Light Power е разработчикът на новия първичен енергиен източник, който може да се използва в почти всички енергийни приложения – топлинна енергия, електричество, автомобили, кораби, самолети и пр.

Технологията BlackLight е процес на освобождаване на латентната енергия от водородния атом, като се образува хидрино. Клетката SunCell® е изобретена от д-р Милс (Dr. Mills) за превръщане на тази енергия директно в електричество, като за гориво се използва само вода. / businesswire.com

ИзточникБлогът на lucecita

Компанията Brilliant Light Power обявява Ден на Индустрията на 26 октомври 2016, мениджърът на компанията Mills предрича крах на енергийната промишленост през 2017 г. (ВИДЕО) by

Последни от Любопитно

Отиди Горе