Коментар на Кеворк Кеворкян за първия тур на изборите

в България

ИСТИНИ И ЛИГОЧ
ОТ ПЪРВИЯ ТУР НА ИЗБОРИТЕ

14915627_666888660157908_7973506044456363905_n

Много нелепици се чуха в изборната нощ, много глупости, имаше и откровени измятания и словесни гьобеци. Обаче най-отблъскващо беше казаното от Цецка.  Тя е нетърпимо предизвикателна. Нахално е тъкмо Цецка да говори срещу фантазния комунизъм. Тя, която е толкова наивна, че става член на БКП през 1988 година – когато дори мумията в мавзолея на Ленин беше наясно, че с комунизма е свършено.

Но Цецка влиза в партията, която сега ругае.  Такива като нея бяха отвратителни натегачи. Същият беше и Костов, който – пак по онова време, се опитваше да се промуши през дверите на компартията – сякаш това бяха райските врати. Това са нашите късни антикомунисти.

Цецка няма смисъл да бъде сравнявана с Радев – това е загуба на време. Трябва да сравняваме Радев с Плевнелиев – за да си припомним, какво чудо ни беше виснало пет години на главите.

Мнозина коментираха обещанието на Бойко да си подаде оставката, ако Цецка не спечели предимство на първия тур – и с основание се раздразниха, че той не го спази. Ако и сега харизмата му оцелее, значи е неизтребима. Но който и да има кандидат като Цецка, и той ще се наложи да извърта.

Друга една негова реплика обаче бе по-важна: първият тур бил показателен – защото сетне, преди балотажа, започвали пазарлъците. Е, сега Цецка и Бойко ще опрат до същите пазарлъци. Да им е сладко.  Особено ще им засладнят пазарлъците с Марешки.

Бъчварова пък, която все иска да минава за втория ум на Бойко, важно рече: очевидно имаме проблеми, ще си направим изводите, на втория тур ще имаме по-точна представа. Да, да, ще имате – с хапчетата на Марешки, калпаците на Каракачанов, фесовете на Ердоган, по някой глас от Госпожаподарицентрала и Лукарски, който навремето бил свалил комунистите от власт. Изводите ви ще са много точни.

Най- грозно срещу Радев се дереше Марешки – сякаш беше изпил цяла шепа фалшива виагра.  България е страна, в която бензинджии одумват генерали.

А според шефа на ваксините Москов, България щяла да бъде държавата на „червен генерал“. Зад Радев бил Първанов, а зад него – Путин. Това е тежка дрога.

След като намерихте дипломата на Цецка – истинската, вижте и американските референции за Радев – те са приятно четиво за късни антикомунисти.

Радев спечели срещу Цецка. Сега ще видим дали Бойко ще успее да надвие Радев. А той/Бойко точно това състезание искаше да си спести.

Кеворк Кеворкян, Фейсбук

Коментар на Кеворк Кеворкян за първия тур на изборите by

Последни от България

Честито!

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“ Share the post "Честито!" FacebookGoogle+LinkedInTwitterVKontakte Честито! by The
Отиди Горе