Кой върна България във феодализма?

в България

Дълъг и скучен ще бъда.

Но понеже разбрах, че другарите от ГЕРБ преди няколко дни са издали заповед за фейсбук атака, реших да се жертвам.

Искам само да ви напомня какво представлява Бойко Борисов, ако сте забравили. Без подробности, но ще разискваме ако искате.

1. Още като кмет развеждаше американския посланик и се опита съвсем нагло да му предаде разузнавателна информация за чужда държава – Иран. Квалификацията е, национално предателство.

2. Обеща да махне циганските гета. Вместо това разви градоустройствени планове с гетата като центрове в тях, а влезе по къщите на българите с багери, за да събаря навеси и тераси, които нямали разрешителни. Събори български селища – например рибарското Ченгене, но нито едно циганско.

3. Увеличи местните данъци и такси , средно 4 пъти. Въведе сини зони, с които “оправи паркирането” и всякакви други скубанки.

4. Увеличи няколко пъти всички косвени данъци, и през цялото време се хвалеше, че не вдигал данъци. Абсурдна и популистка теория. Данък общ доход почти всеки втори крие. Но акциз да не платиш, почти няма как.

5. В най – голямата криза съдейства на банките да увеличат лихвените проценти. Как, дълга история, но най – вече по – големите от тях бяха вързани с ОЛП и Софибор и именно ОЛП се манипулираше.

6. Горните фактори 3-5 , комбинирани с финансовата криза, вкараха България в икономическо чудо. Нарекоха го стагфлация, но то не е стагфлация. За стагфлация се иска стагнация. Ние бяхме в тотална рецесия, комбинирана с инфлация. Преди Борисов считаха това за невъзможно. Сега вече може да му измислят и понятие. Борифлация, може би.

7. Вкара мутрите в законова уредба, като фирми за събиране на задължения и ЧСИ-та, като с последните въведе тотален икономически терор върху най – беззащитните.

8. Вследствие на точки 3 до 7 малките и средни фирми масово започнаха да фалират.

9. Сред апокалипсиса той и бандата му вкараха в България големи корпорации, мега молове. За разлика от малките фирми, които мафията му разкъсваше на части, на тези корпорации общините подаряваха земи, освобождаваха ги от местни данъци, а те регистрираха офшорки, с които свеждаха плащането на данъци общо взето до осигуровките на персонала.

10. Същите фирми внесоха външна стока и съвсем унищожиха дребният бизнес и българският производител.
11. Той им помогна. Касови апарати за връзка с НАП дори на рибарските лодки. Терористи на всеки ъгъл, дебнат те да купиш домати, за да почнат да глобяват, а офшорките.. Те са щастливи.

12. Унищожи всички ядрени енергийни проекти. Белене и Козлодуй. Това винаги става под давление на чужди държави. Ще напомня, че Израел, за да стане ядрена сила, изби и агенти на ЦРУ. Че Иран е на прицела на снайпера заради ядрена програма. Че Китай и Корея приеха почти пълна обсада заради тези си проекти. Никой няма да хареса България – ядрена сила. Но хората ,които подкрепят унищожението, имат три класификации. Глупаци, платени или предатели. Това е единствената възможност за независима енергетика с евтин ток без много усилия. Там , дори и да платиш по-скъпо от нормалното, пак си струва, защото ще се избие и защото ставаш автономен.

13. Кой печели от това унищожение. Разбира се, “екологичната енергия” на Цвети Бориславова и американските Марица Изток. И двете технологии – мръсни, сравнено с ядрената. Извинете, дори взривената Чернобил днес се оказва по – жизнено място от мините на Марица – Изток. А тя е авария, те – работни площадки.

14. Спря газовите проекти. До един. Дори се хвалеше с това.

15. От това спечелиха петролните магнати, като ортаците му. Вальо Златев. България, страната с най – нисък стандарт в Европа има по – скоро висока цена на бензина, чудовищен акциз и почти никаква конкуренция на петролен пазар. Идете в Гърция, да видите с какви разлики в цените се състезават бензиностанциите.

16. Което комбинирано означава какво. Отказваме се от евтин ток и евтина газ и ги заменяме със скъп бензин и производни. Т.Е. НИЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ от собствено производство и индустрия. Няма как да го имаме при скъпи енергоизточници.

17. Поде сума тъпотии, като СЕТА и инициативата на ЕС за намаляване на суверенитета. На практика след СЕТА ние няма защо да поддържаме и да имаме правителство. Скъпо и тъпо е. Ако се приеме закон, който ни защитава от корпорациите, ние трябва да им платим глоба за тоя закон , което го обезсмисля, преди да е приет… Т.е. закони, които да защитят нас е прието вече, че не може да има.

18. Вкара ни във войните на Америка съвсем ефективно, дори им купувахме скрапа на цени втора употреба.

19. Продаде на външни фактори всички ключови за сигурността отрасли. Енергодружествата, БТК, златните находища и прочие….

20. Въведе икономиката на ЕВРОПРОЕКТИТЕ. Те по същество представляват легитимна форма на корупция, в която един елит плаща на друг, и вторият преразпределя част от парите, прибирайки комисионни. Това се и случи. Само че дори само като вноски към ЕС ние внасяме значителна част от тези пари, а корпорациите на ЕС изнасят годишно неизвестна сума в десетки милиарди, след което ни връщат един милиард в подаяния.

21. Какво се случва с тези ЕВРОПРОЕКТИ. Само един пример ще ви дам. Допреди десет години всеки втори имаше европроект да сади орехи, лешници или бадеми. Сигурно поне половин милиард глътнаха тези проекти. Хиляди квадратни километри се засадиха по документи. След третата година повечето дръвчета дават плод. Досега трябваше да сме държавата на орехите, лешниците и бадемите. Идете на пазара и ще купите всички тези неща на поне два пъти по – висока цена от тогава. Поне два, лешниците дори на три. Какво става? Какво става ли? Унищожава се истинското стопанство с фалшиви проекти. Същевременно дават пари от ЕС да си режем лозята и да унищожаваме рибарството.

22. Фалшифицира изборите.

23. Пръв от всички си позволи да подкупва чужди партии, да ги саботира и да ги разпада.

24. И после да се тупа в гърдите, и да вика, “Аз нямам алтернатива”.

25. Проведе смъртоносна война срещу българския народ. Най-страшното почва тук, той взе една държава с положителен прираст, и бързо я превърна в стремглаво умираща държава. Дори статистиката му е лъжлива. Няколко години подред НСИ публикува данни за по – добро демографско състояние на България, отколкото… ЦРУ. ЦРУ твърди, че сме и по-зле от злето. На кой да вярвам.

26. Унищожи здравеопазването. Неговите кметове разпродадоха дяловете в болниците и спряха финансирането им. Провинцията обезлюдя. Но създаде на свой хора частни болници.

27. Реформира бързата помощ така ,че направо тя реши, че може и да не идва.

28 .Реформира образованието така, че ученикът е по – важен от учителя. Дори ако ученикът е наркопласьор, а учителят, доктор на науките.

29. На всяко училище, детска градина и прочие отгоре сложи партиен кадър. Може да е чистачка, може да е перачка, но да е от ГЕРБ. Вследствие на това ВСИЧКИ елитни училища в страната са разсипани и вече няма елитни училища.

30. Борел контрабандата. Аз ще спомена и как. Бори се с обикновения човек. Претърсва коли, къщи, джобове. Министрите му арестуваха баби с по сто литра ракия без акциз.

31. Но за миналата година има хванати 22 грама хероин и кокаин. Има пропуснати десетки хиляди бежанци и никакво оръжие. Това ли е борба с контрабандата?

32. Но ето на, миналата седмица преди изборите хвана един тир с кока.

33. При него средната класа масово почна да бяга навън. Хората, за които да преживеят преди не беше проблем. Половината заради икономическата му политика, другата половина заради циганизацията и арабизацията на България.

34. Внесе всякакви мангусти, като ни нареди да ги интегрираме. Ние да ги интегрираме. Пъди и избива българите, но помага на циганите и внася араби.

35. Прие споразумението, според което чуждите държави могат да ни връщат бежанци, все едно са наши.
36. Отвори американски военни бази на наша територия.

37. Вкара ни в конфликт с Русия и в изборна зависимост от Турция. Превърна Анкара в определящ политиката ни фактор, а стари длъжници и приятели, като Либия, Сирия и Ирак – във врагове.

Да продължавам ли? Говорим си за национален предател и българоубиец. Освен ако не мислите, че това да унищожите цялата държава заради 100 км магистрала плюс 2-3 детелини в 5 големи града, е добра сделка. Те и тези пътища се строят, за да оцелеят до първата снимка, но както и да е.

И знаете ли кое ме ужасява. Че чувам умни, интелигентни хора отвсякъде да повтарят “абе няма алтернатива”. И “кой ще ни управлява”.

Хора, вие добре ли сте. Тоя човечец смени 100 министъра за няколко години. За кой от тях ви е мъчно, кой искате пак да ви управлява? Румяна Желева? Симеон Дянков? Цветан Цветанов? Меглена Кунева? Десислава Атанасова? Самият Бойко? Или може би Кристалинка. Вие добре ли сте изобщо да го казвате. Той няма един свестен, когото да похвалиш за управлението му, вие твърдите, че няма кой друг да го замести. Всеки чиновник от средния ешелон е по – добър от всеки негов министър. Изберете си кой негов експерт искате да ви управлява и ми го напишете отдолу.

Напомням ви го. Не толкова заради президентските избори, колкото заради фалшивото обещание за парламентарни.

Умната, вече доста пъти бяхте глупаци и нас ни направихте на глупаци.

Стефан Симеонов, Фейсбук

Кой върна България във феодализма? by