Кой още, освен Трайков, се обогати от делото за АЕЦ “Белене”?

в България

До сега със сигурност знаем, че бившият министър Трайчо Трайков е прибрал € 70 000 за да “консултира” фирмата защитник на НЕК.

Сега за първи път ще видите ПЪЛНИЯТ СПИСЪК на всички останали “консултанти и защитници”.

От къде?

Днес BalkanLeaks публикуваха българската версия на Решението на арбитражния съд в Женева, от средата на юни 2016-та г., с което бяхме осъдени да платим на руската Атомстройекспорт € 620 милиона, плюс неустойки, за уж произведено реакторно оборудване.

Цялото над 400 страници Решение (PDF формат) можете да си изтеглите и четете от ТУК.

А ето го и пълният списък на ортаците на Трайчо Трайков.

В Решението на арбитража те са наречени СВИДЕТЕЛИ, макар Трайков и адвокатите му да твърдят, че той бил КОНСУЛТАНТ. Този спор не е толкова съществен. По-важното е, че е взел НАШИ пари, без да свърши работа. Както и останалите му другарчета. Този списък можете да видите лично на страница 27/412 в оригиналното Решение. И какво виждаме там?

№1 – Трайчо Трайков – довчерашен кандидат за прецедент на всички нас и бивш министър на енерГЕПИката.

№2 – Неговият наследник на министерския пост Добрав, сега депутат и председател на енергийната комисия в парламента.

№3 – Николов, по-известен с прякора си Вальо Баничката. Бивш зам.-министър и бивш директор на АЕЦ “Козлодуй”, по времето на кабинета Борисов1. В настоящия момент депутат от ГЕРБ и участник в маса енергийни комисии в парламента, в това число и председател на една наскоро създадена – временна.

№4 – Андонов, нискокачествен счетоводител, но високо платена калинка, при кабинета Борисов1, протеже на Трайков и бивш директор на НЕК. (Добре е да си припомните за какви тлъсти суми се е разписвал Андонов през 2012-та г. от “ЕнерГЕПИйна калинка №1 в кабинета Борисов №1 – документи“, а също така и да го видите, как изглежда редом с патрона си Трайков.)

№5 – Миков – не ми говори нищо.

№6 – Каролев. Сигурен съм, че всички знаете по-добре и от мен, кой е това?

№7 – Цочева – фамилията съвпада с тази на предишния председател на българската Агенция за ядрено регулиране (АЯР – Сергей Цочев), но не се кълна, че са роднини. Просто отбелязвам.

№8 и №9 не ми говорят нищо.

След като Трайчо Трайков си призна пред бТВ, че е получил въпросният хонорар от € 70 000, но след това телевизията скри видеото (!!!), следва сега и останалите “герои” от списъка да бъдат питани и да отговорят. Кой по колко?

Решението на арбитража е дълго и не лесно за четене, поради което ще ви показвам периодично новите открития от него, когато и както достигна до тях.

Георги Котев

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

loading...
Кой още, освен Трайков, се обогати от делото за АЕЦ "Белене"? by

Последни от България

Модерният геноцид

Вече се появи първата оферта ПРОДАВАМ електроенергия от АЕЦ “Козлодуй”, за цялата
Отиди Горе