Кой обира каймака от кацата АЕЦ “Белене” ?

в България

Вчера парламента гласува създаването на временна комисия за (раз)следване на грабежа АЕЦ “Белене”, а за неин председател беше назначен доказаният, па(т)ри(оти)чен лидер Валери Симеонов.

Но още преди постановката да стане публичен факт един световно (не)известен енерГЕПИен “експерт” побърза да си осигури подобаващо място на трапезата.

Кой е той?

Ще го видите и разпознаете от карето на долната снимка.

За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея.

Същият тандем Боклук Симеонов и Болен Гамизов до скоро си развяваха байрака в една друга, пак временна парламентарна комисия, за разследване на батАка в енерГЕПИката. Резултатът от сътрудничеството им е по-голяма бедност за всички нас и още по-тлъсти сметки за тях и компания. Много пъти съм ви разказвал в този блог за престъпните им практики по време на предната комисия, но пак накратко ще припомня. От 28 заседания 26 бяха засекретени, защото още на второто бяха хванати и разобличени за прикриване и прокарване на престъпни практики, свързани с износа на електроенергия. Веднага след това “Извънредната парламентарна па(т)ри(оти)чна комисия по енерГЕПИка стана частна?“.

След дълги месеци на тъмно преразпределение на паричните потоци в енерГЕПИката “експерт” Гамизов скалъпи едно словоблудство, което нарече доклад, който постави абсолютен световен рекорд по кретенизъм. Всички ОСЕМ члена на предната комисия Симеонов, в това число и той самият подписаха съчинението Гамизов с ОСОБЕНО МНЕНИЕ, което означава, че не са съгласни с него. (“На българския роб, с любов! 2“) Това не попречи парламента да гласува приемането на този доклад, от което НЕ последва абсолютно нищо, за нас. Никой не е изобличен, никой не е подведен, никой не е наказан, нищо не ни е върнато. Гамизов и Симеонов си купиха нови панталони, с по-дълбоки джобове.

Сега на проверените и доказани “експерти” се поверява още по-отговорна задача. Те трябва в продължение на минимум ТРИ месеца да имитират дейност за наше “добро”, докато продължават да се трупат ежедневните неустойки от по € 167 000 към главницата от € 620 милиона, заради присъдата за АЕЦ “Белене”.  Колкото повече се натрупа, толкова повече после ще има да се разпределя? След това същите пак ще си купят нови панталонки, но не само с по-дълбоки джобове, а и с по-дълги крачоли, за да може докато обикалят поизпразнената каца по тях да се полепват остатъците, до нейното пълно излъскване.

Любопитна подробност. Новата комисия е в състав от 20 дупедати. Предната комисия се състоеше от 8 такива. 88% от състава на предната комисия сега е част от новата, което прави 7 от 8-те дупедати.

На вас оставям да предскажете, какъв ще е резултата от поредното “народополезно” творчество?

loading...
Кой обира каймака от кацата АЕЦ "Белене" ? by

Последни от България

Отиди Горе