“Когато порасна, ще стана летец и ще отмъстя”

в Свят

Терористите в четвъртък обстреляха училището в квартал Слеймания в Алепо. Загинаха седем деца, над 10 ученици бяха транспортирани в градската болница с рани от осколки.

Кореспондентът на РИА Новости бе един от първите представители на медиите, пристигнал на мястото на събитието и в болницата, където бяха извозени ранените и телата на загиналите. Родителите и децата разказаха за случилото се и за събитията от последните дни.

Искам да стана летец и да отмъстя

В една от стаите лежат деца, родителите са около тях целите в сълзи. Едно момченце лежи в съзнание. Сложили са му шина на крака, осколките са разкъсали крака му под коляното.

«Къде са руските и сирийските самолети? Терористите всеки ден ни обстрелват, убиват и няма никаква пощада, не можем да живеем повече така», — плачейки, извисява глас майката на момчето, мъжът й я успокоява.

Техният син е бил ранен при обстрела по-рано в района Сейф ат-Дауля. Жената разказва, че е излязла вечерта със сина си от магазина. Паднал е първият снаряд, но те се скрили. Почакали малко и решили да бягат към дома. Но снарядите си посипали един след друг.

«Вторият снаряд посече сина ми. Той бягаше пред мен, аз се хвърлих към него, закрих го с тялото си. По-добре да беше убил мене, отколкото детето ми да е ранено. Вторият снаряд падна на 50 метра — право върху децата, които се криеха зад ъгъла. Видях как части от телата им се разлетяха, всички дечица умряха, аз изгубих съзнание», — през сълзи разказва майката на момченцето.

Детето е вече в съзнание, лекарят решава малко да го развесели.

«Момче, как си?», — усмихвайки се, му казва лекарят.

«Нормално, нещо ме боли кракът. Ще оживея, нали?», — пита момчето.

 

«Разбира се, всичко е наред. Ще станеш юнак, веднага, щом свърши всичко, ще си намериш приятелка. Какъв искаш да станеш, когато пораснеш?» — продължава да го разсейва лекарят.

 

«Когато порасна, искам да стана летец, за да отмъстя за себе си и за моите приятели», — едва проговаря болното момче.

NewsFront – Bulgaria

loading...
"Когато порасна, ще стана летец и ще отмъстя" by

Последни от Свят

Хороскоп за 24.10.2017

Овен  Би било добре да се замислите за събитията от недалечното минало,
Отиди Горе