Когато един баща иска да види детето си

в България

Както вече вероятно сте научили, на 8 октомври вечерта инж. Александър Атанасов беше прострелян от пистолета на Николай Нейчев. Председателят на Асоциация на агроекологичните земеделски производители (ААЗП) и кауза ЛИЧНО е приет в Пирогов с огнестрелна рана в десния крак и множество следи от побой. За да избегнем всякакви спекулации и фалшива информация ще дадем коментар за случилото се през онази вечер.

Александър Атанасов е бащата на Кристиан – малкият син на Елена Ангелова, Мис България 1999. След раждането тя внася искова молба до Софийския градски съд, в която иска чрез ДНК експертиза да се установи, че не законният й мъж е баща на новороденото момченце.

По този начин тя иска да бъде призована на съд, който да установи истинския баща на детето й, както и да отпише съпруга й като баща на детето. Седмица след като подала исковата си молба, Ангелова я оттегля. Това, както вероятно се досещате, се случва след нечуван тормоз от мъжа й Николай.

Александър Атанасов притежава ДНК тест, който доказва, че Кристиан е негов син. Но детето е затворено в дома на Николай Нейчев и съпругата му, без нормално детство и без да вижда баща си. Разбира се, Александър Атанасов не може да остане безучастен. Той прави много опити да се свърже със сина си, да го види, да прекара дори малко време с него. Но безуспешно. Собственикът на АГРИЯ АД Нейчев е назначил охрана, която прави всеки опит невъзможен. Александър Атанасов неведнъж е говорил с Ангелова, искайки да види сина си, дори в присъствието на бодигард, ако това е необходимо. Но какво се случва в нашата държава, Лудница Република България, когато един човек иска да види детето си?

На 8 октомври вечерта Александър Атанасов и Николай Нейчев се срещат за нормален разговор, касаеш бащинството. Е, не и от страна на Нейчев. Може би вече сте срещали публикации в медиите, разкриващи, че той тормози, бие и малтретира съпругата си? Същата агресия сполетява и Александър Атанасов. Нейчев и двама от охранителите му нападат Атанасов с жестоки удари, като чупят зъбите му. Тогава Николай Нейчев посяга към пистолета си и стреля поне десет пъти, като повечето куршуми минават покрай Александър Атанасов, оставяйки следи по неговия автомобил. Един от куршумите обаче отваря огнестрелна рана в десния му крак. Александър Атанасов е приет по спешност в Пирогов, без опасност за живота.

Вече знаете през какво може да премине един баща, за да види детето си. А и как иначе, в държавата, в която живеем? Адвокат Елена Ангелова и мъжа й вероятно ще измислят поредната лъжа и спекулация, за да се измъкнат от ситуацията безнаказани. Но ако сме хора и сме българи, трябва да спрем това. Трябва да помогнем на един баща да види сина си!

От Marina в Радио 42

loading...
Когато един баща иска да види детето си by