КОГА? КОГА КОГА?

в Некатегоризирани/НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Преди Великденските празници „американската“ ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ се похвали, че вече е намалила тарифите на електроенергията, която продава на НЕК и, че от това ще се възползваме всички ние – крайните потребители. Ето как изглежда официалното съобщение на компанията:

ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ въвежда предварително договореното намаление на тарифата 

28.04.2016

ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“, най-модерната топлоелектрическа централа в България и Източна Европа, намали своята тарифа, според постигнатото споразумение към договора за изкупуване на електрическа енергия от ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ през 2015 г., от което пряко ще се възползват крайните потребители. Новото намаление на цената за разполагаемост от 14%, което влезе в сила от 27 април 2016 г., ще доведе до 50 млн. лв. годишни спестявания, или повече от 500 млн. лв. за Националната електрическа компания (НЕК) за оставащия период от договора за изкупуване на енергия, който изтича през 2026 г.

А вие възползвахте ли се вече?

НАПОМНЯМ! Преди малко повече от година „Б@си математиката размириса министърката на енерГЕПИката!“ . Тогава министър срамно име (лявата на горната снимка) обеща да ни поевтинее тока с цели 31%.

Последното съобщение на „американската“ ТЕЦ е продължение на същия цирк. А по-евтиния ток е бленувана мечта.

Едно е сигурно. Същото министър вече ни загроби с НАД ЕДИН МИЛИАРД лева, с които плати нещо на двата „американски“ ТЕЦ-а, а сега ние чакаме от умрел писмо. По-скоро ще дочакаме сметката за плащането на заема от банките.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)