Клинтън: Не победих на изборите в САЩ заради “руския WikiLeaks”

в Свят

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън заяви, че не е станала президент на САЩ заради намесата на външни сили, съобщи RT. За неуспеха си тя обвини директора на ФБР Джеймс Коми, “руския WikiLeaks” и президента на Русия Владимир Путин. Според нея именно те са наплашили избирателите, които почти ѝ били отредили президентския пост в държавата.

“Бях по пътя към победата, докато комбинацията от писмото на Джеймс Коми от 28 октомври и руския WikiLeaks не предизвикаха съмнения у хората, които бяха склонни да гласуват за мен; наплашиха ги”, заяви Клинтън пред Си Ен Ен (CNN).

Освен това тя подчерта, че нещата не са минали и без намесата на “чужди държави”, чийто лидер не е член на моя фен клуб”, намеквайки недвусмислено за Русия и Владимир Путин. Според нея руският лидер ѝ бил отмъстил.

“Когато (техния (на руснаците – бел. ред.) президент се върна след прекъсването на премиерския пост, той фалшифицира изборите. Аз, бъдещият държавен секретар, заявих това открито <…>. Казах, че това са нелегитимни избори, мошенически. Аз не говорих със стотици хиляди руснаци. Не правехме така. Но те излязоха по улиците на Москва, Санкт Петербург да демонстрират. И Путин ме обвини, че именно аз съм изкарала хората на улицата. От този момент може да се кажи, че нашите отношения тръгнаха надолу”, отбеляза Клинтън.

В същото време бившият държавен секретар на САЩ подчерта, че смята Русия за “велика страна”, а руснаците – за “невероятно талантливи” хора. Те обаче са “управлявани зле” и не им дават възможност “да се присъединят към съвременния свят”.

Руски дневник

90 трупа в гардероба на семейство Клинтън

loading...
Клинтън: Не победих на изборите в САЩ заради "руския WikiLeaks" by

Последни от Свят

Виц на деня

– Докторът ми каза, че най-доброто средство, за да ми се излекува
Отиди Горе