Киану Рийвс: За мен всичко свърши – няма да имам деца

в ПО СВЕТА

Най-самотният сред холивудските звезди, заклетият ерген Киану Рийвс изигра поредната роля, която отразява трагичните факти от биографията му, и призна, че той няма надежда за щастлив семеен живот, защото е убеден, че за него „всичко е свършило“

През 2000 г. на актьора и приятелката му Дженифър Сайм се роди мъртво дете – момиченце, което те нарекоха Ава Арчър Сайм-Рийвс. Двойката се разпадна, тъй като не успя да преживее тази загуба, а скоро след това Сайм загина в автомобилна катастрофа.

От тогава Киану Рийвс многократно страда от самота и на екрана. Тази година излиза неговият нов филм „Репродукция“, в който актьорът играе ролята на учен, който се опитва да си върне семейството, загинало в катастрофа.

В интервю за Esqire Киану Рийвс нито потвърди, нито отрече твърдението, че има ясен паралел между самотниците в черни костюми, които той играе на екрана, и самотника в черен костюм, какъвто е той в реалния живот.

Но признава, че не очаква да намери мир и семейно щастие. „Вече е твърде късно. Всичко свърши“, – заяви той.

„Аз съм на 52. Аз нямам да имам деца,“ – казва Рийвс, и обясни, че даденият му за пример Мик Джагър, който миналата година на 73 стана баща за осми път, „не е подвластен на времето.“

„Всеки път се повтарям. За каква смърт говорим. За остаряване. Аз тепърва започвам да ставам по-добре. Има толкова много неща, които трябва да се направят, преди човек да умре. Откъде толкова цялото време? Какво не съм успял?“ – казва Киану Рийвс.

За да илюстрира своя опит в това отношение, актьорът цитира 30-ия сонет на Шекспир:

И ВЪТРЕ В МЕН, ЕДИН СПОДАВЕН ГЛАС,
ИЗРЕЖДА МОЙТЕ ЗАГУБИ СМУТЕНО.
И ПАК ЗАПЛАЩАМ ТВЪРДЕ СКЪПО АЗ
ТОВА, КОЕТО ВЕЧЕ Е ПЛАТЕНО.

 НЕПОЗНАТО