Кеворк Кеворкян: Плевнелиев e аномалия от предишен живот, продукт на епохален взрив

в България

ЗАЩО НЕ СЕ РАЗБРАХМЕ С ПЛЕВНЕЛИЕВ
ОЩЕ ЗА ИРЛАНДСКАТА ПАСТИРКА
И НЕЙНИТЕ ГОВЕДА

Преди няколко дни написах „Говеда и катили“  . И едва днес се сетих, на какво се дължи слабостта на Плевнелиев към пастирите и говедата. И той е един от тях – от пастирите, имам предвид. Нали сам, без да го насилват, беше съобщил, че е бил ирландска пастирка в предишния си живот. Дали това не обяснява интересът му към картината на Златю Бояджиев „Стадо говеда“? И дали заради това, той се вижда – без никакви колебания – пастир и днес? Свръх-изначално, още от предишния си живот, той се е състоял в тази роля.

Но тогава, в онзи живот, той е бил пастирка – а не пастир. Дали тази разлика има някакво значение? Бил е пастирка – но не ни съобщи, какво е пасъл, обгрижвал, предвождал, и пр. И дали в Ирландия има говеда – като нашите балкански тапири – мъчни, тромави, тъпоупорити. Или там е предвождал някакви кротки овце, може би дори агънца. Ако е така – това обяснява, защо не му се получи с нашите говеда. Той гледа на тях като на говеда. Те пък го виждат като пеперуда някаква, която подхвърча пред муцуните им.

При това положение, очевидно е невъзможно да се слеят в едно Пастир и Говеда, няма как.  На това се дължи трагичния разпад на отношенията им. Да не се чудим тогава, защо Плевнелиев се изживява по-скоро като аномалия от предишен живот.

Има и друго. Десетина години – от края на миналия век насам, наричаха Ирландия „Келтски тигър“. В този смисъл, да си пастирка/ирландска – макар и в други времена – е доста по-различно от това да си прост български чобанин на говеда. За жалост, ние/говедата и това не разбрахме, когато Плевнелиев ни допусна до тайнствата на предишния си живот.

Никога повече тукашните говеда няма да имаме за президент човек , толкова забавен, колкото Плевнелиев. Още през 2011 година, веднага след избирането му, той съобщи на публиката, че е продукт на епохален взрив.  Разкрил това чрез компютърен софтуер, СЪЗДАДЕН ОТ САМИЯ НЕГО. “Последното ми прераждане е било някъде през 1730 година. Програмата показа, че съм бил жена-пастир в Ирландия. Но не съм се прераждал често, което било хубаво. Защото колкото по-рядко го правиш, толкова по-стойностен живот водиш. На хората, които по-често се прераждат, им се дават повече шансове да се поправят” – това разказа тогава Плевнелиев. И уточни, че въпросният софтуер имал по-скоро развлекателна, отколкото научна цел. Жалко. Е, как да прокопса тогава държавата на „говедата“.

Кеворк Кеворкян, Фейсбук /Свързана публикация/

loading...
Кеворк Кеворкян: Плевнелиев e аномалия от предишен живот, продукт на епохален взрив by

Последни от България

Отиди Горе