Кеворк Кеворкян: Кой управлява България ?

в България

Две весели случки от тия дни. Те минаха и заминаха – в калната река на Българската Леност. Тук всичко минава и заминава. Дори най-големите дивотии сякаш не оставят следа. „Всяко чудо за три дни“ – това трябва да е девизът на клетата ни държавица.

Най-после разбрахме, с каква бързина узряват нашите дини. Едно почукване получи своя отговор – и достигна своята завършеност като гигантска метафора на случващото се в държавата. Сигурно си спомняте, че в изборната нощ през 2011 година Бойко почука по главата новоизбрания президент Плевнелиев.

Това се прецени от мнозина като опит да узнае, дали динята/главата е достатъчно узряла. Какво научи тогава Бойко, не е ясно. Но днес вече може да се каже, че сме свидетели на едно съзряване – макар и късно, тромаво, с тътрузене през трънаците на политиката.  Пет години Плевнелиев непрекъснато гъгнеше, че Русия е нашият основен враг, че води хибридна война срещу България, дори не я споменаваше на Трети март и пр.  Онзи ден обаче казал, че Русия не ни е враг, а опонент. Какъв напредък! Само дето не е уточнил, че тя е негов личен опонент – той, дребосъкът, и Империята си опонират. Сега вече може да го пратят посланик в Москва. Но той се готви за друго – и не върви да се дере срещу Русия. Влиза във фазата на лезенето.

Георги Готев описа една невероятна история – невероятна дори за българската Бъркотия. От нея става ясно, как плъховете се опитват да управляват България. Има един Иван Кръстев – знаменит дърдорко, който обаче досега и една сричка не е изтървал за Българската Съдба, тя не го интересува. Нищо човек, обаче непрекъснато е зает да подрежда света. Та този Кръстев отишъл при Бойко и взел да му нарежда да разкара Ирина Бокова, а вместо нея да издигне кандидатурата на Кристалина Георгиева за шеф на ООН. С присъщата си деликатност Бойко попитал дали за „пепелянката“ става въпрос – уж така наричал той Кристалина – за да не стане някоя грешка. Да, да – рекъл Кръстев и продължил да опява като циганска врачка: с кого бил говорил, с кого опекъл работата и прочее лакърдии. Що не се шибате, бе! – би казал някой по-директен дописник, по адрес на нашите кривогледи плъхове, които се изживяват като велики посредници. Какво е отговорил Бойко, Историята все още мълчи. Всъщност, той вече каза нещо: даде последен шанс на Бокова да се представи по-добре в избора за шеф на ООН. Сякаш дава шанс на някой левак от „Бистришките тигри“ да вкара гол.

Въпросът е, докога мишоци като Кръстев и останалите ще подреждат/провалят България? Само идиотите не знаят, че смяната на кандидатурата на Бокова означава едно: че сме шизофренна държава, с която винаги трябва да се има едно наум.  Слабоумна държава.

Последното пък го казва един от главните тарикати на безподобната българска криминална приватизация, на която дори и крадливите руски евреи олигарси завидяха.  За Прокопиев става дума – Максуел от разградското село Сеново, чиито медии мишкуват с американски подаяния. Той пък пише във вестника си, че България се управлява от слабоумна власт. Сигурно е прав – понеже до вчера лижеше ботуша на Бойко и езикът му знае всяка гънка на този ботуш. Вестникът на Прокопиев не пропуска да спомене и доскорошния френски посланик в София – Ксавието, който се разчекваше по всеки повод, като превтасала танцьорка от „Мулен Руж“. Той казал в прощалната си реч, че „Слабоумието не е проблем, ако не е на власт“.  Не е имал предвид себе си, както бихме очаквали – а българската власт. Плевнелиев да му даде още един орден. Ей такива хора напътстват и се опитват тайно да управляват България – и ще го правят, докато тя потъне окончателно.

Фалшивият оракул Иван Кръстев е син на един идеологически мишок, който години наред дерибействаше като заместник-завеждащ отдел на Централния комитет на Българската комунистическа партия.  Такива като него хапеха най-лошо. Американците обаче имат патологична слабост към ренегатите. Например, навремето мнозина се чудеха, защо толкова са си харесали Николай Младенов, бившият външен министър – той пък добре охранено синче на шифровчик от ДС, най-доверен човек на онази система. Прокопиев също е син на предан слуга на Живков/Партията. Тия спокойно могат да бъдат признати за завършени отцеругатели. А идиотите очакват те да мислят за България.

Иван Кръстев нарежда на Бойко за Кристалина. А Меркел, любимата пола на Бойко, заговорничи направо с Москва. Това пък какво означава? Посредниците ли управляват вече България?

Не стига, че се държим като подлоги, с който завърнем – а сме готови да оставим България в ръцете на самозвани политически брокери.  И от тях ли се страхувате, бре?  Те така са ви нарисували пред чорбаджиите си, че нямате никакъв шанс да изглеждате като бели ангели. Защо тогава им се подлагате?

А Цветанов благодарил на фондация „Америка за България“, че е предоставила на българското образование 101 милиона долара. Не е питал обаче, какво ще искат срещу тази щедрост. Същата фондация налива милиони и в полуживите издания на Прокопиев. Там наричат властта „слабоумна“. Цветанов е вторият човек в тази власт. А благодари.

Кеворк Кеворкян, Фейсбук

Кеворк Кеворкян: Кой управлява България ? by

Последни от България

Аре стига бе!

От както заработи Българска (не)зависима енергийна борса, вече повече от година и
Отиди Горе