Каракачанов изместен от балотажа с турски и цигански вот, ДПС тайно подкрепя Цецка, в замяна на еврокомисар…

в България

Само 250 хиляди гласа се оказа разликата между втория и третия в изборите за президент, показаха официалните данни от ЦИК. Т.е. Красимир Каракачанов е изпуснал балотажа за съвсем малко.

По-интересни са обаче източниците на тези гласове. Цецка има огромна преднина в ислямистките секции в Турция, секциите на ДОСТ тук, както и в циганските секции в цяла България. Със сигурност, на база на наличните данни, става ясно, че тя има поне 300 хиляди ромски гласа, както и няколко десетки хиляди турски гласа от привърженици на ДОСТ.

Така излиза, че Красимир Каракачанов реално е победил Цецка, на база на автентичните български гласове и неконтролиран вот. Турско-циганският вот е преобладаващо контролиран или купен, съответно не може да се счита за “демократичен”. Ако в изборите се брояха само свободно дадените гласове, Каракачанов отиваше на балотаж с Радев.

И Каракачанов, и Радев имат много слаба поддръжка в турските региони и сред ромите. Радев обаче изненадващо получи подкрепа сред българите в Западна Европа и САЩ, което влезе в тотален конфликт с пропагандата срещу него на “анти-комунистическа” основа, започнала в последните дни.

В момента не е ясно на къде точно ще идат гласовете на ДПС. Публичната подкрепа има по-скоро негативен ефект, тя се прави, за да предизвика анти-ДПС вот за другия кандидат. Носят се слухове, че реално избирателите на ДПС ще пуснат за Цачева, в замяна на това българският еврокомисар да е от Догановата партия. Става дума за евродепутатката Искра Михайлова, чиято номинация предстои веднага ако Цецка спечели изборите. / ГН

loading...
Каракачанов изместен от балотажа с турски и цигански вот, ДПС тайно подкрепя Цецка, в замяна на еврокомисар... by