Как Флуорът Ви Убива и Кой Има Полза от Това ? (ВИДЕО – български субтитри)

в Любопитно

Флуорът Във Водата И Пастите За Зъби – Тровят Ли Ни Узаконено?

Флуорът – (за справка) – Той е по-отровен от оловото и малко по-слаб от арсеника. 

Проучванията на учени от различни страни показват, че прилагането на флуориди води донамаляване на интелигентността и потискане волята на човека. При бебета и деца нарушенията са в развитието на мозъка, увреждане на моторната функция, способността за обучение, спадане коефициентът на интелигентност.

У нас в България няма нито една лицензирана лаборатория, която да изследва количеството на флуор във водата и хранителните продукти.

Флуорът – Каква е Голямата Ядрена и Зъбна Измама?

fluoride-dangers

Колко често миете зъбите си дневно – един или два пъти? А колко често сте се замисляли какво съдържат зъбните пасти, които ползвате ден след ден, месец след месец, година след година? Навярно никога. Иначе щяхте да престанете да се миете с тях и да преминете към други технологии и методи.

Все повече учените твърдят, че една от най-големите измами  спрямо човечеството е флуоризирането – зъбните пасти, водата, наситена с флуорид (Fluoride). Мислим, че обогатяваме зъбния емайл с флуор, че запазваме нашите зъби здрави и красиви. Но ситуацията е обратната – става дума за измама.

Концерните отдавна стигнаха до извода, че най-добрия начин да се избавят от вредните промишлени производства е да ги продават на хората, които ще потребяват тези гадости. Едно от най-опасните глобални престъпления от този род е флуоризирането на водата и зъбните пасти на Запад.

Токсичните флуориди започнаха да се трупат в огромни количества при производството на атомните бомби в САЩ в рамките на “Проекта Манхатън”. В щата Ню Джърси на сметищата на концерна Дюпон се събираха планини от токсични флуориди, които се размиваха от дъждовете и попадаха в почвата.

Растителността умря, както и всички домашни животни в района. Жителите започнаха срещу Дюпон съдебни дела. Тогава концерна нае юристи и лекари със задачата да намерят на флуора някакво “лечебно приложение”. В резултат се появи изсмуканата от техните пръсти фалшива теория, че флуорът укрепва зъбите. Концернът Дюпон излезе сух от съдебния иск и получи идеална възможност да се избави от токсичните отпадъци, продавайки ги за вътрешно потребление на американците.

fluoridation-of-waterДнес не само те, но и хиляди хора по земята пият с водата и ядат със зъбните пасти натриев флуорид, който досега не е предпазил зъбите на нито един човек.

Единствента полза имаше “Дюпон”, който оттогава продава своите токсични отпадъци на цената на златото и чисти своите токсични сметища като ги прекарва през  организмите на милиарди хора по света.

Повечето станции за флуоризиране на водата използват алуминиеви флуориди. Алуминият е вреден за живия организъм. Той е отровен за бъбреците и практически не се извежда от организма, а се натрупва в човешкия мозък и предизвиква болестта на Алцхаймер, или по-просто казано преждевременен старчески маразъм.

Флуоридът изпит с водата или от зъбната паста, бързо се поема от човешкия организъм и и се концентрира предимно в местата на натрупване на калция, тоест в костите и зъбите. Даже само 20-30 мг флуор дневно нарушава обмена на калция и в резултат  костите стават крехки и чупливи.

В началото на 80-те години беше открито, че флуорът стимулира ръста на костите, но предизвиква костно деформации. Бяха публикувани данни, че става дума и за  канцерогени. Една от лабораториите в САЩ  през 1988 г. публикува изследвания, от които се виждаше, че флуоридите превръщат нормалните клетки в ракови.

Изследванията на фирмата Procter & Gambel, показаха че флуора в питейната вода предизвиква генетични увреждания.  В тъканите на човека флуорът предизвиква хромозомни аберации, от които само в САЩ умират 50,000 души годишно. Освен това беше доказана и връзката между флуора и преждевременното остаряване на организма, разрушението на колагена , тоест на съединителната тъкан,  на имунната сиситема и на генетиката и т.н.

Защо Започнаха Да Добавят Флуор във Водата и Зъбните Пасти?

Както обикновено става дума за огромни пари. В течение на десетилетие огромни рекламни кампании пропагандираха “ползата“ от флуорирането. Учените, които предупреждаваха, че това е лъжа, бяха уволнявани. И едва неотдавна някои от тях успяха да пробият информационната блокада и да публикуват резултатите от изследванията за вредата от натриевия флуорид и даже в стандартните дози.

//www.youtube.com/watch?v=ol-SYEH9_uw

Не е трудно да се досетим, че зъбните пасти, които най-широко са рекламирани, имат най-голямо съдържание на флуор. Какво да се прави? Най-простия отговор е, че даже при най-малко подозреие, че флуоридите са вредни, не трябва да се използват.

Можете да се вслушате в съветите на стоматолозите за безфлуорна профилактика на кариеса. Колкото по-малко захар се съдържа в храната, която ядем, толкова по-малко  време тя ще остава в устата и толкова по-малки ще  са количествата киселина, която изработват бактериите.

 • По-добре е да се използва не бяла захар, а фруктоза. Най-добре е захарта да се използва само от цели плодове, орехи, сухи плодове и т.н. Избягвайте и генетически модифицирания подсладител аспартам. Той е по-вреден и от захарта.
 • След приемане на богата на захар храна, почистете зъбите си с четка и конец или изплакнете устата. Вредно е да използвате сладки напитки в течение на дълго време. Ако се налага да пиете сладка вода, наприимер с мед, слет това колкото се може по-бързо почистете зъбите.
 • Препоръчва се да се чистят зъбите с конец и четка, но без флуоризирани пасти, след всяка храна. При избора на паста търсете онези, които не съдържат флуор. По-добре е пастата с прополис или масло от чаено дърво.

Страните, които спряха или направо забраниха флуоризирането на водата са Австрия, Белгия, Китай, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Индия, Израел, Япония, Люксембург, Северна Ирландия, Норвегия, Шотландия и Швеция.

Причиняват ли Флуоридите Увреждания на Мозъка и Спад на Интелигентността?

fluorideПредозират Ли Ни С Флуор, За Да Бъдем Послушни?

Флуорът Блокира Дейността На Епифизата Ви – (Третото Око, Органа На Интуицията)

Веществата, които въздействат на епифизта се съдържат в много продукти – в храната и напитките, но най-вече в пастата за зъби. Тъй като чистим зъбите си вечер, тези вредни вещества остават в тялото ни и ни тровят през нощта.

Става дума за флуора. Някои ще възразят, че той е полезен за зъбите, но той според учени не влияе върху зъбите, но се използва специално като блокатор на епифизата. Той е изцяло токсичен.

В книгата си “И-науки – Рептилията в Мен”румънската писателка Ариана Хава разказва една езотерична  легенда, според която  масовото отравяне с флуор е насочено срещу хората, родени след 1960 г. Легендата разказва, че по това време кармата на Земята започнала да се очиства и по-развитите души  можели да се въплътят в децата, родени след тази година.

Тези души  били при нас и преди това, но в периода 1960-1996 г. е бил пикът на посещенията им. Тези души  могат да развият своите паранормални способности; но според легендата тези души били огромна заплаха за анунаките, тъй като възвишените  души можели да свалят маските им и да покажат истинското им лице.

Анунаките направили изследвания и стигнали до извода, че най-доброто средство да бъдат унищожени тези възвишени души е да гълтат всеки ден определени вещества. Тъй като не можели да накарат всички хора да гълтат таблетки, решили да отровят храната, която хората ядат всеки ден.

 • Не е сигурно какви реални корени има тази легенда, но ние сме свидетели как всеки ден ни тровят с отровни храни. Всяка година съдържанието на тези отрови в храните се увеличава.

До 1990 г. никой не е провеждал изследване за влиянието на флуора върху епифизата, малката жлеза, разположена между двете мозъчни полукълба. Тя регулира отделянето на мелатонина – хормон, който помага да се регулира половата зрелост и защитава тялото от вредните ефекти, които свободните радикали оказват на мозъка.

Един от инициаторите за това изследване е д-р Дженифър Лук от университета Surrey в Англия. Тя доказва, че епифизата първа попада под ударите на флуора.

Според изследването излишъкът от флуор в епифизата води до сериозни дисфункции, провокира ранно полово съзряване и намалява способността на организма да се бори със свободните радикали. Според това изследване флуорът може да провокира генетична промяна в плода по време на бременността и увеличава риска от рак. Много изследвния показват, че флуорът може да предизвика костен рак.

Най-лошото е, че на този факт никой не обръща внимание. Помислете си какво ще стане с индустрията, ако се появят резултати от изследвания, че той е токсичен?

 • На енергийно ниво Епифизата отговаря за адаптацията на тялото към новите вибрационни параметри на земята.

Много производители флуорират водата, за да попълнят недостига му в нашия организъм. Но напоследък учени твърдят, че излишъкът от флуора е много по-опасен от недостига му. Флуорът е елемент от вулканичен произход; в организма на животните и човека се съдържа в зъбната и костната тъкан.

Масовата реклама внушава, че недостигът на флуор е заплаха за организма, основно за зъбите. В питейната вода постоянно се добавя флуор за профилактика на кариеса. Бяха необходими много години, за да стане ясно, че добавянето на флуор в храната Не предпзва от карис; основната причина за кариеса е неправилното хранене.

Неконтролираната употреба на флуор не ликвидира проблема с кариеса, но е опасност за здравето, тъй като той разрушава катализата – групата ферменти, които защитават организма от вредното въздействие на свободните радикали. Свободните радикали разрушават клетките, заплашват целостта на ДНК и предизвикват мутации във възпроизводството на клетките. Верижната реакция от клетъчни мутации може да предизвика образуването на ракови тумори.

Научни изследвания доказаха, че съществува връзка между синдрома на Даун и флуорирането на водата, тъй като някои ферменти на мозъка са чувствителни към инхибиращото въздействие на излишъка от флуор. Бременните жени са най-застрашени, защото излишъкът от флуор от питейната вода прониква в кръвта на майката, а оттам – в кръвта на зародиша.

Флуорирането на водата се извършва с добавянето на натриев флуорид, който е много токсичен за организма. Но тази процедура е още много разпространена в света. Всеки от нас трябва сам да се предпази от вредното влияние на флуора.

fluoride-in-water

Първо се информирайте дали вашата питейна вода е флуорирана. Ако е положителен отговорът, избягвайте:

 • Приготвянето на храна в алуминиеви съдове, тъй като флуорът се свързва с алуминия и образува опасно съединение с него.
 • Приготвянето на чай с вода от чешмата, тъй като чаят съдържа високи нива на флуор.
 • Не пийте сода, кока-кола и други напитки в метални кути или дори в бутилки, ако няма надпис «не съдържа флуор».
 • Не приготвяйте детска храна с вода от чешмата.
 • Бременните жени да не пият вода  от крана.
 • Не поливайте плодовете и зеленчуците, които отглеждате, с вода от крана. Тъй като тя съдържа натриев флуорид, той се натрупва в почвата и съответно минава в плодовете и зеленчуците.

Флуорираната Вода е Противопоказна При Следните Заболявния:

 1. Диабет
 2. Нарушена Функция На Щитовидната Жлеза
 3. Артрит
 4. Бъбречни Заболявания
 5. Сърдечни Заболявания
 6. Болести На Пикочния Мехур И Пикочно-Половата Система
 7. Чупливост На Костите И Остеопороза
 8. Аллергии
 9. Хормонални Нарушения
 10. Нервни Заболявания

източник

7 Минерални Води с Опасно Много Флуорид. Кои Са Те?

which-waterХората в България купуват минерална вода и пият, без да четат етикетите. А на някои от най-известните български марки минерална вода като „Девин“, „Михалково“, Хисар“, “Велинград“ и др., пише:

“Съдържа флуорид над 1.5 мг/л. и не е подходяща за всекидневна употреба от деца под 7 години”

Но има риск и за възрастните, които консумират много вода с високо съдържание на флуорид. Ако един човек пие по половин-един литър минерална вода с високо съдържание на флуорид на ден, вредни ефекти няма да има, но ако пие 1,5-2 литра, опасността се увеличава.

Какво Е Опасното На Флуорида?

Д-р Иво Атанасов, държавен експерт в дирекция “Обществено здраве” на МЗ казва:

“Повишеното приемане на флуор (при концентрации на флуор в питейната водата над 1,5 мг/л) при кърмачетата и децата до седем годишна възраст води до повишаване на риска от развитие на зъбна флуороза, която се характеризира с поява на жълто-кафяво оцветяване на зъбите, нарушаване структурата на емайла и повишаване на трошливостта им.

Приемането на още по-големи количества флуор (при концентрации в питейните води над 6-10 мг/л) създава повишен риск от развитие на костна флуороза при деца и възрастни, при която се нарушава структурата на костното вещество и костите също стават по-чупливи и ронливи”.

“Колко Вода Трябва Да Пие Човек Всеки Ден, За Да Е Здрав?”

… пита на лекция в София Джон Далтън, директор на английско училище по пи-ар. От залата се чуват отговори: “Два литра минимум!”, “Не – три литра!”

Отговорът е – “Колкото Му Се Пие” – казва лекторът. Но компаниите за минерална вода искат хората да пият повече, дори когато не са жадни. Тогава се появяват авторитетни изследвания, че е полезно за здравето да се пие много вода – по 2 до 4 литра дневно.Печалбите на бутилиращите фирми скачат. Нищо лично, просто пи-ар.

Ако пи-ар посланието за обилния водопой на масите се приложи към някои натурални минерални води в България, може да се стигне до увреждане на здравето, предупреждават експерти. Много от минералните води в България са с естествено (природно) повишено съдържание на флуориди (на етикетите се отбелязва с F).

По данни на Министерството на здравеопазването (МЗ) 13 български марки натурални минерални води от търговската мрежа съдържат флуориди над 1,5 мг/л. Повечето от тях са в интервала от 3 до 5 мг/л.

Според Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България, пазарният дял на минералните води със съдържание на флуориди над 1,5 мг/л е около 33% от всички произведени в страната бутилирани минерални води.

Те са от находищата „Девин“, „Хисаря“, “Велинград”, “Михалково”, “Ракитово”, “Старо Железаре”, “Баничан” и “Бързия”. Не всички води с марка „Девин“, „Михалково“ и др. обаче съдържат много флуорид. Има изворни и трапезни (като „Девин“ с розов етикет или „Михалково“ със зелен), които са с F, по-малко или равно на 0.1 мг/л. Затова трябва да се четат етикетите.

На водите с повече от 1.5 мг флуорид на литър пише (макар и с малки, невзрачни букви, вляво от “заглавието”), че не се препоръчват за всекидневна употреба от деца под 7 години.В по-големи количества те не са безопасни и за възрастни. Безразборното приемане на флуориди чрез пастите за зъби, водата, някои храни, лекарства и др. води до опасно високи концентрации в организма.

Потреблението на минерална вода в България в последните 20 години се увеличава средно с по 12-15% на година. За сравнение – през 1990 г. годишната консумация за България е 8 литра минерална вода на глава от населението, а през 2004 година вече е 54 л. Тенденцията е и занапред потреблението да расте. В Западна Европа то е средно над 100 л. на човек годишно.

Натуралните минерални води със съдържание на флуорид над 1,5 mg/l са около 1/3 от всички бутилирани български минерални води. По данни на Европейската комисия, по този показател страната ни се нарежда на едно от първите места в ЕС.

За ползата и вредата от флуора от години тече световен спор между зъболекари и хуманни лекари. Първите казват, че редовното приемане на флуорни съединения заздравява зъбите и намалява риска от кариеси.

По тази причина почти всички пасти за зъби в търговската мрежа са с флуор. В някои държави като САЩ изкуствено се флуорира дори питейната вода.

fluoridation

 • От Българския Зъболекарски Съюз също се опитаха да флуорират питейната вода в България, но Министерството на Здравеопазването се възпротиви.

А Дали Все Още Е Така?

В Европа това не само е отречено, но има и пределно допустими нива за съдържание на флуориди във водата за пиене – максимум 1.5 мг/л. За минералните води се допуска до 5 мг/л, защото се приема, че хората пият и чешмяна. Но някои пият само минерална.

Според д-р Филис Муленикс, бивша директорка на “Форсайт Дентъл Сентър” в Бостън, САЩ, флуоридите са силно токсични за централната нервна система и могат да се отразят зле на мозъка дори в ниски дози. При бебета и деца се уврежда развитието на мозъка, засяга се моторната функция, намалява се способността за обучение.

Други изследвания показват, че флуоридите се отразяват неблагоприятно върху фертилното здраве.

Според учени от Франкфуртския университет минералната вода може да съдържа и растителни хормони, които приличат на женския полов хормон – естроген. Учените изследвали 20 марки минерална вода като в 12 от тях са открили хормони. Те са били в ниска концентрация, но хормоните оказват влияние дори и в малки количества.

Контролът върху производството и етикетирането на бутилираните натурални минерални води в България се извършва от Министерство на Здравеопазването (МЗ) и  неговите Регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ).

Съдържанието на флуориди се проверява още на етап предоставяне на концесия за добив на минерална вода. От МЗ уверяват, че на пазара не може да бъде пусната бутилирана натурална минерална вода със съдържание на флуорид над 5 мг/л.

РИОКОЗ правят последващи проверки на бутилирани води, подготвени за търговската мрежа. През 2009 година от РИОКОЗ установили, че всички фирми изписват на етикета предупреждение, ако водата им съдържа над 1.5 мг./л флуорид.

 • Тоест, Ако Потребителите Не Искат Да Пият Вода С Високо Съдържание На Флуориди, Трябва Да Четат Етикета! 

Какво е Съдържанието на Флуориди в Някои Минерални Води?

 

mineral-watersТърговско                    F на етикета
наименование на          мг/л
минералната вода

Хисар – 5,0
Ракитово – 5,0
Велинград – 4,5
Velingrad (BG) – 4,5
Клептуза – 4,5
Девин – 4,0
Михалково – 3,1

Рударци – 1,5

Банкя – 0,5
Преподобна Стойна – 0,4
Горна Баня – 0,2
Неврокоп – 0,1
Балдаран – 0.1

източник

Кои Пасти за Зъби са Без Флуор и Други Отрови?

 • Флуорът В Пастата За Зъби Е Опасен!

Хомеопатичните пасти от магазини за здравословно хранене и други не би трябвало да съдържат флуор, проверявайте сами.

В момента около 95% от пастите за зъби на рафтовете в магазините са с Флуор и куп други Боклуци.

За Възрастни:

 1. Хомеопатични Пасти на “Билка” – лимон и грейпфрут. Българска. Без Флуор, Без Захар.
 2. “Астера” Хомеопатична Серия. Българска. Без Флуор, Без Захар.
 3. “L’angelica” – Италиански Хомеопатични Пасти.  Без Флуор, Без Захар, Без Парабени и т.н.
 4. “Mildfresh” – Без Флуор и Без Алуминиев Хидроксид. Води се Хомеопатична и е с вкус на грейпфрут.
 5. “Логодент” – Немска – ягода, мента, розмарин, минерална.

и др.

bilka-homeopathy

За Деца:

 1. “Ненедент” – Без Флуор (но има и с флуор).
 2. “Тра-Ла-Ла” – за деца от 0 до 2 год – Без Флуор.
 3. “Weleda” – Без Флуор.
 4. “Chicco” –  вкус на ягода или банан.

и др.

//www.youtube.com/watch?v=LEZ15m-D_n8

“Ако можете да влияете на лидерите на групите, със или без тяхното сътрудничество, вие автоматично повлиявате и групите, над които те господстват.

Тези, които манипулират невидимите механизми на обществото, представляват невидимото правителство, което е всъщност истинската властваща сила в нашата страна (САЩ).

Нашите умове се шаблонират, нашите вкусове се формират, нашите идеи ни се внушават от хора, за които никога дори не сме чували.”

Под влиянието на пропагандата общественото мнение е насочено в “правилната посока” ифлуоридите, продавани и известни между другото като най-силната отрова за плъхове, се превръщат в “здравословен фактор” за зъбното здраве на нас и децата ни!

 • Добре Дошли на Земята!
 • Обичате Ли Ви Да Ви Тровят?

Тази статия е съвкупност от няколко отделни статии или техни параграфи открити в интернет. Възможно е наличието на някои неточности, в използването на понятия като флуор и флуорид (според един от коментаторите). Но това не променя извода: Четете, какво купувате и внимавайте какво пиете и ядете!

Автор: Иво Игнатов
Източник: ivoignatov.com

loading...
Как Флуорът Ви Убива и Кой Има Полза от Това ? (ВИДЕО - български субтитри) by

Последни от Любопитно

Отиди Горе