Къде е Р.Овч.?

в България

На 31-ви май Министерство на енергетиката съобщава : Красимир Първанов е новият член на Надзорния съвет на “Лукойл Нефтохим Бургас” АД. В краткото съобщение “случайно” е пропуснато да се спомене, че Първанов сменя именно Р.Овч., като представител на държавата в надзора на частната компания. За отвличане на вниманието е натъртено, че новият щял да заема позицията без за това да получава възнаграждение. Знаем ги ние тези всеотдайни и безкористни българи?

На 5-ти юни агенция БЛИЦ съобщава: Сладък живот: Обвиняемият Р.Овч. се стяга за екзотично пътешествие в Тибет

Бившият енергиен министър от тройната коалиция и ексдепутат от БСП Румен Овчаров, обвинен за нанасяне на щети на държавата за близо 200 млн. евро от проекта АЕЦ „Белене“, ще почива в скъпата и екзотична дестинация Тибет. Той е бил заснет от екип на в. „Телеграф“ на влизане и излизане от туристическа агенция, рекламираща се с това, че не организират просто екскурзии, а приключения. Шофьор с предпоследен модел суперлуксозно БМВ пета серия с 3-литров дизелов двигател с турбо и мощност от 300 конски сили спря пред офис на ул. „Оборище“ 52. От автомобила, струващ около 60 000 лв. Втора ръка, е слязъл Овчаров и дама на около 50 години, с която са влезли в агенцията. Хора от обкръжението на бившия министър разказаха, че той си падал по скъпите дестинации.

На 6-ти юни (вчера) Р.Овч. е официално отписан от Търговски регистър, като член на надзора на Лукойл. НИ-ТО ЕД-НА “българска медия” не е забелязала и отразила историческото събитие.

На 7-ми юни никой не се интересува от … вижте заглавието.

Дали пък не се е прекръстил на брат Галев 3?

Оказва се, че според законодателството на територията на организираната престъпност няма никакъв проблем обвиняемият Р.Овч., не зависимо, че е с мярка за неотклонение “подписка”, да уведоми прокуратурата за напускането на страната и да си бие камшика. Може би завинаги?

А през това време ние се чудехме “Р.Овч., какво ще е новото ти престъпление?

Остава опцията “Помиярчето на Р.Овч. препика парламента” да бъде задържан, като заложник, до завръщането на ментора му от чужбина?

Ще следим развитието на постановката.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

loading...
Къде е Р.Овч.? by

Последни от България

Отиди Горе