Къде е България, при съмнителното оцеляване на Европейския съюз?

в България

ЕС се разкъсва от дълбоките различия между членките по отношенията с Русия, необходимостта от Европейски въоръжени сили или подкрепата за НАТО. ЕС вече не може да излезе с обща позиция по международните проблеми, миграцията, цивилизационния избор на Европа и по отношенията с Русия.

 Турция се отказва от членство в ЕС и се насочва към ШОС и едва ли ще е много заинтересована да задържи трите милиона имигранти, пътуващи за Европа през България.

За САЩ на Тръмп, Европейският съюз не е ключов съюзник. Русия, Великобритания, Австралия, Канада, Нова Зеландия и други държави са ключовите съюзници на САЩ, с които ще развиваме приоритетни отношения, заяви новоизбраният американски президент Доналд Тръмп, като съзнателно изпусна Европейския съюз от числото на приоритетните партньори. Попитан специално по темата, отново затвърди впечатлението. САЩ ще акцентира на Тихоокеанското, вместо на Атлантическото пространство, което означава и неглижиране на НАТО.

Франция, Италия, Испания, Португалия, Кипър и Малта ще създават Алианс на южните европейски страни (Alliance of Europe’s South). България не фигурира в него.

Набира сила проекта за „мини Шенген”, включващ само Холандия, Белгия, Люксембург, Германия и Австрия. България не бе допусната дори в стария, наскоро погребан Шенген, за “мини” проекта дори не си и помисляме.

Незаконната и недопустима имиграцията засили Вишеградската четворка и Полша, Унгария, Чехия и Словакия открито се противопоставиха на миграционна политика на Меркел и ЕС, наред с много други неща, които биват налагани от европейските лидери. България не е член и на Вишеградската четворка.

Българският военен министър,(вече в оставка) не бе с колегите си от Чехия, Хърватия, Унгария, Македония, Черна гора, Полша, Словакия, Словения и Сърбия в началото на ноември, когато те обсъждаха възможностите за защита на външните граници на България и ЕС, при провалящото се споразумение с Турция за бежанците? Ние луди ли сме или луди ни управляват? Чужди министри обсъждат и вземат решения за сигурността на България,докато нашият “министър” води предизборна партийна пропаганда?

xfg

На предстоящите избори във Франция и Австрия най-вероятно ще спечелят крайнодесни президенти. В Германия, Италия и Холандия и в други държави, десните антиимигрантски партии стават все по-силни. Първият удар в Европа след победата на Тръмп ще бъде в Австрия на 4 декември. Норберт Хофер, кандидатът на дясната антисистемна и евроскептична Партия на свободата ще спечели. Матео Ренци в Италия е на път да загуби референдума за конституционна реформа, да подаде оставка и Движението „5 звезди”, начело с Бепе Грило да стане номер едно. Герт Вилдерс в Холандия изпреварва управляващия дясноцентристки лидер Марк Рюте. Изборите са през март. Марин Льо Пен, лидер на френския Национален фронт, според социологическите проучвания е лидер за спечелване на френските президентски избори през май 2017 г. и отправя призиви за напускане на Европейския съюз и за подобряване на отношенията с Русия. Нейната партия спечели европейските избори през 2014 г. Антиимигрантската партия „Алтернатива за Германия” ще постигне значителен успех на следващите избори през септември. През октомври 2017 г. Чехия също ще проведе избори. Протестното движение АНО, начело с Андрей Бабиш, бизнесмен — милиардер и финансов министър, се движи към победа с огромна преднина. Виктор Орбан, има добри шансове да спечели изборите през октомври 2018 г. Националисти взеха властта в Хърватия и Босна. В България новоизбраният президент Румен Радев е настроен дружелюбно към Русия и е против безконтролната имиграция. Нито една от изброените изгряващи на хоризонта политически сили в Европа не подкрепя санкциите и политиката против Русия. Антируската позиция на Меркел и Брюксел е отживелица от епохата на мъртвия либерализъм и умиращата глобализация. Въпреки, че на зависимите български и европейски медии е забранено да споменават дори, групата в Европейския парламент “Европа на нациите и свободите” с лидер от френския Национален фронт Марин льо Пен тя си съществува и набра небивала подкрепа. Очевидно заглавията за групата са блокирани и в търсачките, контролирани от глобалистките сили. Парламентарната група е от 36 депутати от 7 държави носи по-голяма финансова субсидия и време за изказвания в пленарна зала. С един депутат от евроскептичната Британска партия на независимостта на Найджъл Фарадж, двама поляци, холандският националист Герт Вилдерс, патриотичната австрийска Партия на свободата, италианската Северна лига и фламандските националисти от Белгия.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД

loading...
Къде е България, при съмнителното оцеляване на Европейския съюз? by

Последни от България

Отиди Горе