Къде е България? Кой ще пази границата? Да възстановим гранични войски

в България

Защо българският военен министър не е с колегите си от Чехия, Хърватия, Унгария, Македония, Черна гора, Полша, Словакия, Словения и Сърбия във Фрауенкирхен, където те обсъждат възможностите за защита на външните граници на България и ЕС, при провалящото се споразумение с Турция за бежанците? Ние луди ли сме или луди ни управляват? Чужди министри обсъждат и вземат решения за сигурността на България, докато нашият “министър” води партийна пропаганда? Хората обсъждат изпращане за България на 40 транспортни коли и искане на финансова помощ от ЕС, а ние не се интересуваме и нямаме представител.

Задържаните мигранти от началото на 2016 година в България са около 17 000 души. 109% е заетостта на бежанските лагери към Държавна агенция за бежанците с настанени 5 641 души при капацитет от 5190. 126% е заетостта на миграционните центрове от “затворен тип”, към МВР. В тях в момента се намират 1515 души при капацитет от 1200 места. За собствена сметка на външни адреси се намират 465 чужди граждани. Хиляди други никой не знае къде са. Запазва се тенденцията основната група задържани мигранти да, млади агресивни мъже от Афганистан,а тези от Ирак и от Сирия са значително по-малко. Министрите на отбраната от Централна Европа: от Чехия, Хърватия, Унгария, Македония, Черна гора, Полша, Словакия, Словения и Сърбия, обсъдиха възможностите за защита на външните граници на ЕС при провалящото се споразумение с Турция за бежанците.

След срещата австрийския министър на отбраната Доскоцил подчерта, че споразумението с Турция не се прилага – много малко бежанци са върнати в тази страна, а в същото време е увеличен с 400 на сто броя на мигрантите, пристигащи по гръцките острови. По този начин са поставени под въпрос предприсъединителните преговори с Турция. Не може за втори път да кажем на сънародниците си, че Европейският съюз е бил изненадан от създалата се ситуация, каза Доскоцил. На базата на правните възможности в отделните държави трябва да се вземат мерки за защита на външните граници с военни, полицейски и граждански сили….Австрия може да изпрати в България 40 транспортни коли, а на Сърбия да предостави 30 камери за нощно наблюдение, поясни Ханс Петер Доскоцил и съобщи, че министрите на отбраната може да отправят писмено искане за финансова подкрепа от ЕС. Участниците в срещата се договориха да бъде изготвянето план за действия, заедно с вътрешните министри: “Как ще се действа и какви са възможностите при спирането на прилагането на споразумението с Турция”. В тази връзка австрийския министър на отбраната Доскоцил, заедно с вътрешния министър на Словакия Робърт Калинак, ще организира среща с министрите на отбраната и на вътрешните работи от региона. Не е определена датата за тази среща, но на нея ще бъдат поканени представители и от България.

Дано пак не се направим на “не чули и не видели” и да чакаме разрешение от Меркел и отвъд Атлантика, как да си пазим границата!

Гранична полиция, начело със социоложката не се справя. Дори армията няма сили и средства. Така ще си чакаме този милиард пришълци ли? Паянтовата ограда, колкото и да е скъпа, не може да спаси границата, без адекватна охрана. Атлантическото ни еврейче преди броени дни ни съобщи, че от Африка и Близкия изток тръгвали 1 милиард “бежанци”.”В следващите 15 години около 1 милиард африканци ще тръгнат към Европа, чието население е 2 пъти по-малко.”. В средносрочен и дългосрочен план не можем да се надяваме “натовска” Турция да спира тълпите настъпващи към нас, ако все още е натовска. Ердоган и външният му министър през ден-два заплашват Европа, че ще пуснат 2-3 милиона, които са у тях. Сега можем да очакваме и кюрди бежанци.

Германия извика посланика на Турция заради арестите на опозиционни депутати. Евросъюзът да спре преговорите за приемане на Турция, заяви Хорст Зеехофер, председател на дясноцентристката партия Християн-социален съюз (ХСС), премиер на провинция Бавария и консервативен партньор на Християндемократичния съюз (ХДС), оглавявана от канцлерката Ангела Меркел. Турция блокира немското строителство в базата си Инджирлик. Властите на Турция не дават разрешение за извършване на строителни работи от Германия във военновъздушната база Инджирлик, където е разположена мисията на Бундесвера, пише вестник Welt. Германия възнамеряваше да инвестира 58 милиона евро в турската военновъздушна база Инджирлик в подкрепа на своята мисия. Бюджетът включва изграждането на летище за германските многоцелеви изтребители Торнадо, създаването на модерни мобилни командни пунктове и други спомагателни сгради.

Автор: Йордан Халачев

Източник: ПРЕГЛЕД


Какво чакаме? Да падне таванът? Не можем да осигурим границите на България


Къде е България? Кой ще пази границата? Да възстановим гранични войски by

Последни от България

Честито!

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“ Share the post "Честито!" FacebookGoogle+LinkedInTwitterVKontakte Честито! by The
Отиди Горе