Известни личности за евреите

в Любопитно
Loading...
 • “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 • "Евреите не се смесват с другите народи и гледат на тях като на врагове." - Диорид, І в. сл. Хр.
 • "Те презират всичко, което е свято за нас и правят онова, което предизвиква отвращение у нас." - Тацит, римски историк, І-ІІ в. сл. Хр.
 • Мохамед: "Всички до един са мошеници."
 • “Евреите се явяват заразена от чума, прокажена и опасна раса, която заслужава изкореняване още от деня на раждането.” - Джордано Бруно, италиански астроном, учен и философ, 16 в.
 • “Никога Слънцето не е огрявало народ по-кръвожаден и отмъстителен, който да лелее идеята за унищожение и задушаване на всички друговерци. Те душат и унищожават останалото население и на това основание се считат за богоизбран народ.” - Мартин Лутер, църковен реформатор – протестант.
 • “По скоро дявола може да се насочи по пътя на добродетелите, отколкото евреин.” - Мартин Лутер.
 • Волтер: "Тази малка нация не скрива своята ненавист към всички останали народи. Нейните представители са винаги жадни за чуждите богатства, подли при несполука и нахални при сполука."
 • Мария Терезия, австрийска императрица, 18 в.: "Аз не познавам по-страшна чума за държавата от еврейското племе."
 • Гьоте"Те имат вяра, която благославя ограбването на чужденците." 
 • “Аз правя всичко, за да покажа моето презрение към тази най-подла нация в света. Евреите сa нация, способна на най-ужасни престъпления!” - император Наполеон Бонапарт, (из негова реч в Сената през 1806 г.)
 • Виктор Юго"Към евреите се отнасят с отвращение. Но трябва да се признае, че те действително са отвратителни. Тях ги презират, защото са достойни за презрение."
 • Бисмарк"Натиснете само един евреин и от всички страни ще чуете вик."
 • “В страна, където се заселят евреи, независимо от тяхното количество, те понижават морала и търговската честност, изолират себе си и не се поддават на асимилация. Те се присмиват на християнската религия, стараейки се да я подкопаят. Строят държава в държавата и в случай на опозиция се стремят смъртоносно да задушат страната финансово.” - Бенджамин Франклин, (XVIII в.) – американски учен и държавник.
 • “…Още в детството ми бях чел и слушал за евреите, за легендата им, че те непрекъснато чакат Месията, всички, както най-низшият /.../, така и най-висшият и учен измежду тях философ и кабалист-равин, че те всички вярват, че Месията ще ги събере отново тях всички в Ерусалим и ще натика с меч всичките други народи в краката им; и че затова евреите или поне те в преобладаващото си мнозинство предпочитат само една професия - търгуването със злато и обработката му и че всичко това е единствено заради Месията - че поради нямането им на ново отечество и същевременно без да са прикрепени трайно към земята на чуждоземците им, тъй като не я притежават, да имат всички те при себе си само злато и скъпоценности, за да могат по-лесно да ги отнесат със себе си, когато тръгнат към Месията...” - Достоевски
  “…Атеизмът (безбожието) е чифутска болест...” - Достоевски
   
 • “Евреите в целия свят разрушават патриотизма и здравите основи на държавата” - княз Мобучум Окума, японски учен и военен от XIX в.
 • ''Всички народи се мразят помежду си, а всички заедно мразят евреите.'' - Марк Твен
 • Христо Ботев и Любен Каравелов често пишат за “великите юдейски царе на капитала”, които са извор на злото в света.
   Ботевите и Каравеловите издания (”Свобода”, “Независимост”, “Знаме”) бичуват “обрезаните и необрезани еврейски екселенсии”, “израилските барони” и “великите царе юдейски на капиталът”, Ротшилдите и барон Хирш и “чафутските вестници" “Нойе Фрайе Прессе” и “Пестер Лойд”, които пеят възторжени оди за султана. Посочват че тези “чафутски вестници” имат свои дописници и сред българските евреи.
 • "Евреите са известни на сичкият свят не само със своята телесна, но и душевна нечистота.” - Любен Каравелов
 • Тъй нагло Лорда с мирен вид
   свой взгляд министерски исказа,
   и като същий злобен жид
   към нази пълен бе с умраза,
   и тъй цинически, без стид очите на света замаза…
   ...
   О, Англио, защо ли днес
   бездушен жид те управлява?.
   Иван Вазов - "Дизраели"
 • "В тези железници се срещаш с безподобно отвратителни жидовски фигури, които, щом те подушат, че си българин, считат за непременна обязност да ти изкажат своето съчувствие към нашата политика, да похвалят гения на нашия народ и неговите водители, да пуснат някои псувни по адреса на нашите врагове и да ти поласкаят националното самолюбие чрез едно сравнение със сърбите... Ицик Цвиблман или Мойше Келенкопф да ти изказва братско съчувствие!... Да го цапнеш по разлигавената доброжелателска мутра!"
   Алеко Константинов - "До Чикаго и назад"
 • "Убий евреина и бъди патриот." - Хуан Перон, аржентински президент, съпруг на Евита Перон.
 • “Луциферианството, масонството, ционизмът, болшевизмът и глобализацията са глави на едно и също чудовище – световното еврейство!” - Никола Николов, публицист
 • “Евреите не могат да бъдат превъзпитани и не трябва да им се дава никаква власт.” - Борис Миронов, публицист - “За еврейския фашизъм”.
 • "Твърде характерно явление е, че както простия народ, така и истински образованите хора са антисемити. Първите се подчиняват на естествения природен инстинкт на самосъхранение, вторите идват до същия извод по пътя на научното размишление. Между природните и научните юдофоби се намира достатъчно дебел слой юдофили. Тези посредствени хора не са преодолели бездната на мъдростта, но слабо асимилирания научен материал е заглушил в тях гласа на природата. Едни се подчиняват на лъжливи научни доктрини, втори - на верски догми, трети - от "страха ради юдейски", по едни или други морални и материални причини. Но всички тези хора трябва насила да заглушат в себе си от самия Творец вложения в тях антисемитизъм и природата жестоко им отмъщава за това с ръцете на същите евреи." - Георги Димитров, изследовател, първата половина на 20 в.
 • “Евреите не са народ или нация, това е секта на потомствени дегенерати, която преди 4000 години била изгонена от халдейския град Ур. Очевидно евреите са били първата организация от дегенерати. Те били и първата масонска организация в света...” - проф. Григорий Климов, социолог и дипломат, живеещ в САЩ.
 • “В следствие на кръвосмесителните бракове, “разрешени от религията" (Талмуда), еврейският народ се е изродил и представлява сбор от дегенерати (генетически увредени хора). Те биват три вида: полово извратени, с психически заболявания и с вродени дефекти. Най-злокачествените дегенерати са тези, при които трите вида увреждания се съчетават.” - проф. Григорий Климов
   
   (В редица европейски езици думата “мошеник” (измамник, далавераджия, лъжец, който извлича облаги, крадец) е производна от популярното еврейско име Моше.)

  Прочетете: За коренната разлика между евреи и ционисти

ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

 

 

Loading...

Последни от Любопитно

Отиди Горе