ИЗВЪНРЕДНО | САЩ са се опитали да ликвидират иракския премиер Хайдар ал Абади

в Свят

АМЕРИКАНЦИТЕ СА СЕ ОПИТАЛИ В ЧЕТВЪРТЪК ДА ЛИКВИДИРАТ ИРАКСКИЯ ПРЕМИЕР ХАЙДАР АЛ-АБАДИ С РАКЕТЕН УДАР ПО ВРЕМЕ НА ПОСЕЩЕНИЕТО МУ В ТОКУ-ЩО ОСВОБОДЕНОТО ОТ ИРАКСКИТЕ ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ ЛЕТИЩЕ “ТАЛ-АФАР”

Иракските Народни Мобилизирани сили (PMU), известни още като “Хашд ал-Шааби” съобщиха, че изстреляна от американската коалиция ракета е поразила току-що освободеното иракско летище “Тал-Афар” на метри от палатката на местното иракско командване, веднага след като иракския премиер Хайдар ал-Абади се е срещнал там с иракски командири.
В специално изявление на силите “Хашд ал-Шааби”, разпространено в петък се казва, че ракетния удар е бил извършен от американците в четвъртък и в резултат няколко иракски военни на летището са били ранени.
Иракски разследващи, са потвърдили след оглед на мястото на атаката, че ракетата е била с лазерно насочване и категорично са отхвърлили вероятността да е била изстреляна от талибаните от ISIS.
Освен това иракските следователи са установили, че ракетата се е приземила на точно метър и половина от щабната палатка на местното командване на иракските сили на територията на летището, докато по време на удара й дрон, принадлежащ на американската коалиция се е намирал в небето над базата, най-вероятно насочвайки я.
Народни Мобилизирани сили (PMU) са поискали официално обяснение от САЩ за терористичното нападение над премиера ал-Абади. / Българска Легия за информационна защита 

loading...
ИЗВЪНРЕДНО | САЩ са се опитали да ликвидират иракския премиер Хайдар ал Абади by

Последни от Свят

Отиди Горе