Извънредно! Джихадисти са пленили италиански гражданин, заплашват да го убият (ВИДЕО)

в Свят

Ръководителят на английската редакция на News Front, тази вечер получи съобщение в социалната мрежа Facebook, от човек, който открито се представи за джихадист — Almed Medi или Абу Джихад.

В полученото съобщение джихадистът изпраща видео с италиански военнопленник, когото държат в Сирия.

Съобщението на джихадиста заплашва правителството на Италия да убие италианския гражданин, до няколко дни, ако не бъдат изпълнени исканията им.

31

На видео кадрите, се вижда пленникът, който държи в ръцете си лист хартия изписан с датата 15.11.2016 година, което потвърждава датата, когато е снимано видеото. По извършения анализ на речта на пленения във видеото News Front, успя да установи, че чистотата на произношение дава основания, да се предположи, че мъжът действително е италианец.

Снимка на паспорта на пленника, изпратена в редакцията на News Front
Снимка на паспорта на пленника, изпратена в редакцията на News Front

»Аз — Седржио Джанотти, 7 месеца се намирам в плен. Обръщам се към италианското правителство с молба за защита, и спасяване от възможното ми убийство» — се казва във видеото на пленения.

Редакциите на News Front за сега не разполагат с потвърждение на постъпилата информация и не носи отговорност за нейната достоверност. Редакциите ни не можеха да пренебрегнат постъпилата информация и взеха решение да публикуват видеото, за да спасят човешки живот.

Разполагаме  със  скрин-шотове от кореспонденцията с джихадиста, а също и снимка на паспорта на пленения италианец.

В кореспонденцията джихадиста пише още: «Преди да убием някого, винаги първо се свързваме с медиите. Ако от Вас има ефект, ще изпратим информация и по останалите пленници».

News Front вече успя да се свърже с колеги и приятели в Италия, предавайки постъпилата информация. Очаквайте подробности. / NewsFront – Bulgaria

loading...
Извънредно! Джихадисти са пленили италиански гражданин, заплашват да го убият (ВИДЕО) by