Изумително: Чехия изпраща полицаи и 700 000 евро помощ на България за мигрантите! Ами Бъчварова?? Ами правата на “мигрантите”?? Красимир Кънев?

в България

Страните от Вишеградската четворка, в рамките на своята т. нар. еластична солидарност при разрешаването на мигрантската криза, изпращат полицаи и финансова помощ на България.

Като начало Чехия отдели 770 000 евро за България и веднага изпраща 20 полицаи. Още днес в Унгария на границата със Сърбия пристигат 50 полски полицаи. Чешкият премиер Бохуслав Суботка лично обеща помощта на България в размер на 770 000 евро за охрана на границите, както и незабавното изпращане на 20 чешки полицаи, които да помагат на българските гранични служители, съобщи чешкият „Радиожурнал“.

В полския контингент, който пристига в Унгария, има експерти по проверката на документите за самоличност, но основната им задача ще бъде свързана с патрулирането по унгарско-сръбската граница, както и в унгарския крайграничен 25-километров пояс.

БГНЕС припомня, че по време на срещата на ЕС в Братислава вчера, страните от Вишеградската четворка за първи път официално представиха политиката си на „еластична солидарност“ за решаване на мигрантската криза , което означава, че тези страни категорично не желаят да приемат бежанци от Африка и Близкия изток.

Вместо това страните от Вишеградската група, съгласно новата си политика, ще отделят повече финансови средства и с практически действия ще помагат за защитата на външните граници на ЕС, включително ще помагат на бежанците в самите райони, в които има военни действия , чрез хуманитарни програми./БГНЕС

Изумително: Чехия изпраща полицаи и 700 000 евро помощ на България за мигрантите! Ами Бъчварова?? Ами правата на "мигрантите"?? Красимир Кънев? by

Последни от България

Аре стига бе!

От както заработи Българска (не)зависима енергийна борса, вече повече от година и
Отиди Горе