ИЗНЕНАДВАЩО се оказа, че терористът от Лондон е джихадистът Абу Изадин (ВИДЕА)

в Свят

Заподозреният за терористичния акт в Лондон вероятно се казва Абу Изадин според британския в. “Индипендънт”, съобщава ТАСС, цитиран от БТА.

 Тревър Ричард Брукс, известен и като Абу Изадин е роден на 18 април 1975 година. През 2006 г. е съден за разпространяване на тероризъм и е признат за виновен две години по-късно. През 2009 г. влиза в затвора за четири и половина години. Брукс е известен с това, че е бил говорител на ислямистката екстремистка организация “Ал Гураба”. По информация на израелския “Канал 1” в близкото минало той е правил опит да се присъедини към “Ислямска държава”. През 2008 година Абу е бил в затвора, защото е призовавал за атаки във Великобритания и САЩ. Също е събирал средства за терористични групи, като „Ал Мухаджирун”.

 По информация на в. “Гардиън” Брукс се е радикализирал докато е бил само на 17 години, когато се е срещнал с известните във Великобритания ислямистки проповедници Омар Бакри Мухамед и Абу Хамза. По професия терористът е електротехник. Женен е, има три деца. Последно е забелязан през ноември 2015 г. Тогава е бил задържан от унгарската полиция във влак, пътуващ за Букурещ – Румъния, защото не е могъл да бъде идентифициран. Информация за него се съдържа и в Шенгенската информационна система за сигурност. / 24часа

loading...
ИЗНЕНАДВАЩО се оказа, че терористът от Лондон е джихадистът Абу Изадин (ВИДЕА) by

Последни от Свят

Отиди Горе