Изглежда Джордж Сорос е “малко ревнив“ тези дни

в ПО СВЕТА

Прякото участие на Джордж Сорос в създаването на безредици в САЩ, предизвикани от скорошната победа на Доналд Тръмп в средата на изборите, едва ли е тайна за някого.

Джордж Сорос и други богати либерали, които изхарчиха десетки милиони долари за кампанията на Хилари, се събират в неделя вечерта във Вашингтон за тридневна конференция при затворени врати, за дa обединят усилия в борбата срещу Доналд Тръмп, отбеляза Politico.

Съобщава се, че конференцията, която започва в неделя вечерта в скъпия вашингтонски хотел „Мандарин ориентал”, е спонсорирана от клуба на дарителите на влиятелния Демократичен алианс и на нея се предвижда да се появят лидерите на най-влиятелните обединения и либерални групи. Със сигурност може да се предположи, че либералите са планирали пълномащабна окопна война срещу Тръмп още от първия ден.

Бизнес практиките на Сорос бяха сериозно критикувани от различни аналитици през изминалата година, тъй като често този милиардер се определя като спекулант. Компанията „Quantum”, оглавявана от Сорос през последните четиридесет години, е произвела цяло състояние, останало невидимо за хедж фондовете – 35 милиарда долара. Само американската ипотечна криза позволи на Сорос да увеличи състоянието си с над милиард долара за две години.

Ясно е обаче, че Сорос не е доволен от своето състояние и демонстрира параноидно желание да контролира света, като инвестира богатството си в т. нар. „цветни революции”, които имат за цел да свалят от власт избраните служители по цял свят. Поради множеството скандали, разкрити от анонимни хакери, сега знаем, че „Отворено общество” на Сорос се е опитвало да влияе върху политическите събития в редица европейски държави. Милиардерът неколкократно е обвиняван в организирането на цветни революции в редица източноевропейски държави, в това число и в Грузия. През 2015 г. превратът в Украйна доведе до това, че Петър Порошенко взе властта в страната. Сега той награди Сорос с „Орден на свободата”, за да почете неговата „отдаденост на демократичните промени, случващи се в Украйна”.

Нещо повече, миналият април WikiLeaks показа документи във връзка със скандала, който избухна около панамската юридическа фирма Mossac Fonseca, известен на света като „Панамските книжа”, която стана ясно, че е спонсорирана от фондацията на Сорос.

Миналият август, както беше съобщено от различни медийни източници, Сорос е похарчил 33 милиона долара за разпалването на безредиците във Фергюсън. Повече от 79% от арестуваните по време на бунтовете не бяха местни, а бяха докарани от цяла Америка, за да предизвикват сблъсъци с местните полицаи. Продължаващото разследване не дава основание за съмнение, че бунтовете във Фергюсън са спонтанни, а са били умно следени и направлявани от един общ център.

Лесно може да се забележи Джордж Сорос сред най-големите спонсори на президентската кампания на Хилари Клинтън, в която той вложи официално общо 9 милиона долара в подкрепа на кандидата на демократическата партия. Обаче Сорос ни най-малко не го е грижа за „демокрацията”, а вместо това мотивация са му парите и властта.

Затова Сорос започна истинска война срещу Тръмп, оформяйки групи от т. нар. активисти под мотото „Това не е моят президент”, заедно с фронта MoveOn.org, който организира над 200 „мирни” акции „Обединени срещу омразата” и въпреки че голяма част от протестните дейности бяха мирни, някои от бунтовете бяха помрачени от вандализъм и насилие.

Washington Times отбелязва:

След пет дни на протести срещу Тръмп и тежки телесни повреди, нанесени от леви групи, включително една от тях свързана с главния спонсор на Клинтън – Джордж Сорос, републиканците казаха в неделя, че е време демократите да си приберат кучетата.“

Финансовият анализатор от Live Trading News, Пол Ебелинг (Paul Ebeling), е убеден, че двамата Клинтън са получили милиони долари под формата на приноси за кампанията и дарения за фондацията „Клинтън” от Джордж Сорос, с което всъщност са спомогнали за стартирането на соросовата Пурпурна революция в Америка. Пурпурната революция ще устои на всички усилия от страна на администрацията на Тръмп да се противопостави на глобалистките политики на Клинтън и бъдещия бивш президент Барак Хюсеин Обама.

Обаче Доналд Тръмп не е новак нито на финансовите пазари, нито в мръсните номера използвани там и постъпваше умно по време на цялата изборна кампания. Следователно, не изглежда много вероятно Сорос да има някакъв успех в създаването на безредици по време на ерата на Тръмп, която започва сега.


Мартин Бергер е журналист на свободна практика и геополитически анализатор, работещ изключително за електронното издание New Eastern Outlook.


Автор: Мартин Бергер
Превод: Д. Атанасова/Българска легия за информационна защита
Източник: journal-neo